Válogató

2024.02.20. 16:30

Nyikos Veronika magabizos győzelme, Pupp Viktória helytállása

Szombaton Kiskunfélegyházán rendezték meg az U20-as birkózók idei első szabadfogású és női válogató versenyét, melyen a DKSE két női sportolója vett részt.

Gallai Péter

Nyikos Veronika Kiss Károly edzővel

Fotó: DKSE

Pupp Viktória (65 kg), aki még U17-es versenyző, külön engedéllyel indulhatott a magasabb korcsoportban, elsősorban tapasztalatszerzés céljából. 
Tombor István vezetőedző tájékoztatása alapján első mérkőzésén 10-0-ás  sikert aratott, a következőn szlovák ellenfelétől kikapott, majd harmadik mérkőzésén Elekes Enikőtől (U20-as Európa- és világbajnok) 10-0-ás vereséget szenvedett. Ezzel az az  5. helyen végzett. Nyikos Veronika 76 kg-ban egyetlen ellenfelével, a pécsi Lázár Rékával birkózott és 10-0-ás sikerével első lett.

Pupp Viktória saját korcsoportjában márciusban indul majd válogatóversenyen, Nyikos Veronika áprilisban két hazai versenyen is rajthoz áll, először az U23-as korcsoportban, majd a hónap második felében U20-as nemzetközi válogatón vesz részt. A szakvezetés bízik benne, a lányok saját korcsoportukban kiharcolják a válogatottságot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában