Szőnyegen

2024.02.11. 09:30

Nyikos Veronika és Pupp Viktória nemzetközi érmei

A DKSE válogatott női birkózói az ausztriai Wolfurtban a múlt héten mérték fel tudásukat egy rangos nemzetközi tornán.

Gallai Péter

Pupp Viktória megnyerte súlycsoportja küzdelmeit az ausztriai versenyen

Forrás: DKSE

Nyikos Veronika az U20-as korosztály 76 kg-os súlycsoportjában lépett szőnyegre. Első mérkőzésén olasz, a másodikon német riválisát magabiztosan legyőzte. 

Következett a lengyel ellenfél, akit az utóbbi két évben rendszeresen felülmúlt, most azonban, némi bírói segédlettel, kikapott tőle, így a dobogó második fokára állhatott fel.

Pupp Viktória az U17-es mezőny 62 kg-os súlycsoportjában szerepelt, ahol körmérkőzéssel döntötték el az érmek sorsát. A DKSE sportolója svájci ellenfelétől 8–7-es vereséget szenvedett, legyőzője azonban ugyanilyen különbséggel kikapott a holland lánytól. Viktória a holland sportolót 10–0-ra legyőzte, így végül a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Az U15-ös és, az U20-as kötöttfogású versenyzők is megkezdték az idei versenyszezont, az év első válogatóversenyének a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia adott otthont. Tombor István, a DKSE vezetőedzőjének tájékoztatása szerint az eseményen több mint kétszázan léptek szőnyegre, köztük nyolc dunaújvárosi, illetve a mezőnyt horvát és román versenyzők is színesítették. 

A fiataloknak sajnos most nem sikerült érmet nyerni, de hárman a pontszerző ötödik helyig verekedték magukat. 38 kg-ban Tombor Benedek és Kaszala Máté, valamint Zámbó Gergő a 75 kg-osok mezőnyében. A többi induló sem maradt győzelem nélkül, de helyezést nem ért el Fierpasz András (57 kg), Csőregi Zalán, Parádi László, Szloboda Kende, Fekete Csaba (68 kg).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában