Szőnyegen

2024.02.11. 09:30

Nyikos Veronika és Pupp Viktória nemzetközi érmei

A DKSE válogatott női birkózói az ausztriai Wolfurtban a múlt héten mérték fel tudásukat egy rangos nemzetközi tornán.

Gallai Péter

Pupp Viktória megnyerte súlycsoportja küzdelmeit az ausztriai versenyen

Forrás: DKSE

Nyikos Veronika az U20-as korosztály 76 kg-os súlycsoportjában lépett szőnyegre. Első mérkőzésén olasz, a másodikon német riválisát magabiztosan legyőzte. 

Következett a lengyel ellenfél, akit az utóbbi két évben rendszeresen felülmúlt, most azonban, némi bírói segédlettel, kikapott tőle, így a dobogó második fokára állhatott fel.

Pupp Viktória az U17-es mezőny 62 kg-os súlycsoportjában szerepelt, ahol körmérkőzéssel döntötték el az érmek sorsát. A DKSE sportolója svájci ellenfelétől 8–7-es vereséget szenvedett, legyőzője azonban ugyanilyen különbséggel kikapott a holland lánytól. Viktória a holland sportolót 10–0-ra legyőzte, így végül a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Az U15-ös és, az U20-as kötöttfogású versenyzők is megkezdték az idei versenyszezont, az év első válogatóversenyének a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia adott otthont. Tombor István, a DKSE vezetőedzőjének tájékoztatása szerint az eseményen több mint kétszázan léptek szőnyegre, köztük nyolc dunaújvárosi, illetve a mezőnyt horvát és román versenyzők is színesítették. 

A fiataloknak sajnos most nem sikerült érmet nyerni, de hárman a pontszerző ötödik helyig verekedték magukat. 38 kg-ban Tombor Benedek és Kaszala Máté, valamint Zámbó Gergő a 75 kg-osok mezőnyében. A többi induló sem maradt győzelem nélkül, de helyezést nem ért el Fierpasz András (57 kg), Csőregi Zalán, Parádi László, Szloboda Kende, Fekete Csaba (68 kg).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában