Rangadót is vesztettek

2024.02.19. 14:34

Két szinten az Acélbikák

A Dunaújvárosi Acélbikák Erste és Andersen Ligás jégkorongcasapatai is játszottak a hétvégén. Az előbbi papírforma vereséget szenvedett, az utóbbi pedig Győrben veszített rangadót.

Agárdy Csaba

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A Dunaújvárosi Acélbikák az Erste Ligában  a címvédő Gyergyói HK-t fogadta vasárnap este, és 8-2-es vereséget szenvedett.

DAB – Gyergyói HK  2–8 (0–3, 1–3, 1–2)

DAB: Kovács – Sziszak, Ahonen, Savolainen 1, Somogyi (1), Szalma – Bánki (1), Varga, Strenk 1, Nemes (1), Janech – Léránt, Marosi, Michalevic, Károly, Atamancsuk – Raskin, Vaculik, Zorin, Pinczés. Vezetőedző: Niko Eronen.
Gyergyói Hokiklub: 
Rahm – Kozma (1), Haaranen 2, Vincze 1, Császár (1), Bodó 2 (1) – Dalhuisen (2), Raymond (1), Orban (2), Sylvestre 1 (2), Sárpátki – Imre (1), Györfy, Sándor-Székely (1), Tranca 1 (1), Szigeti 1 – Tamminen (1), Csiszer. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

Niko Eronen: – Az volt a célunk, hogy minél tovább szorosan tartsuk az állást, a védekezésre fókuszálva és arra, hogy minden sor tegyen is meg mindent azért, hogy minél tovább távol tudjuk tartani a korongot a hálónktól. Sajnos nem úgy alakult, ahogy elterveztük, nagyon hamar 3–0 lett és tudjuk, ez megint egy nagy hegy ahhoz, hogy visszajöjjünk a meccsbe. Sokkal jobban meg kell értenünk a dolgokat, mire számíthat mindenki a társától, illetve saját magától, és arra koncentrálni, hogy ne adjunk könnyű gólokat az ellenfélnek. Türelmesebben kell védekeznünk, és várni az elfutásokara, de balszerencsénkre már 4–0 volt, mikor ezek elkezdtek jönni. Jobban kell védekeznünk, többet kell segítenünk a kapusainknak, és türelmesebbnek kell lennünk.

A DAB-ASP szombaton Győrben vendégszerepelt, és négygólos vereséget szenvedett az Andersen Liga rangadóján.

UNI Győr ETO HC – DAB-ASP 8–4 (3–2, 3–0, 2–2)

DAB-ASP: Ferreira (Valenta) – Raskin (2), Atamancsuk 1, Strenk, Janech, Michalevic – Udovenko 1, Bánki, Azari 1, Zorin 1 (3), Zakharevics (2) – Piszmann M., Károly, Marosi. 

A mérkőzés előtt az Acélbikák negyvenkét ponttal a tabella második helyén álltak, egy ponttal megelőzve a győrieket. Vagyis hatpontos találkozóról beszélhettünk. A sorsdöntő volt a második harmad, akkor a hazaiak tíz perc alatt háromszor is betaláltak a dunaújvárosi kapuba, és később nem tudta csökkenteni hátrányát a DAB.

A másik dunaújvárosi alakulat, a Worm Angels a Sportországi Cápákhoz látogatott, és 10–0-ra nyert. 

Sportországi C. – Worm A. 0–10 (0–3, 0–2, 0–5)

Worm: Pinczás B. – Szakács, Hruby 1 Horváth D. 3 (2), Borbás 1 (2), Németh P. 2 (2) - Mestyán (1), Erdély B. (5), Szepessy M. 1, Tamás 1 (3), Hamvai 1 – Jadlószki (1), Bogó, Bontovics 1, Domokos (1), Ábrahám. Vezetőedző: Láng Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában