Vége az alapszakasznak

2024.02.11. 18:34

Hiányzó edzője nélkül is magabiztosan nyert a Dunaújváros Futsal

A férfi futsal NB II nyugati csoport alapszakaszának utolsó mérkőzésén a Dunaújváros Futsal magabiztos sikert aratott a Mad Dogs-Viadukt SE ellen pénteken Rácalmáson. A csapat a hatodik helyen zárt és az alsóházi rájátszásban folytatja.

Balogh Tamás

Kiss Patrik kezdte a gólgyártást, a harmadik percben lőtte a dunajvárosiak első találatát

Fotó: Laczkó Izabella

Mindkét csapat két kulcsembere nélkül lépett pályára. A vendégek a két gólvágó centerüket, a hazaiak Csányi Dávid csapatkapitányt és Tóth Árpádot, az edzőjüket hiányolták, viszont mindenki örömére Cseresnyés Alex gyógyultan jelentkezett játékra.

Dunaújváros Futsal – Mad Dogs-Viadukt SE 4–0 (1–0)

DF: Cseresnyés – Szili, Varga, Kuti, Kiss. Csere: Tóth Sz. (kapus), Tihanyi, Szedmák, Puskás, Németh, Vincze.

Az első félidő úgy kezdődött, mint ha már tíz perce tartana, minden óvatoskodás nélkül, frissen és szépen vasalt támadásokat vezetett mindkét fél. Aztán egy szép összjáték után a mindig gólra éhes Kiss Patrik jóvoltából megszületett a hazaiak vezető gólja 3. percben. 
A vendégek edzője idejét látta az időkérésnek a tizennyolcadik percben, de a játék képe utána sem változott. Vincze azonnal tesztelte a kapust, hogy aztán Szedmák, majd Németh kétszer is veszélyeztessen. Végül a Mad Dogs kitört a szorításból és Wittner Máté lövésével zárta a játékrészt.

Ritkán tölt ilyen rövid időt a játékosok többsége az öltözőben, mint tették a csapatok a mérkőzés szünetében. A dunaföldvári Löfan mazsorett csoport gyorsan kicsábította őket a pályára. Úgy tűnik, hogy a hölgyek produkciója jótékony hatással volt a hazai csapatra, akik ezt a játékrészt Tóth Szabolccsal kezdték a kapuban, és óriási tempóban. Kuti kapufája után úgy tűnt, hogy minden társa egyszerre kíván gólt lőni. Ezt a szériát Szedmák zárta, akinek távoli lövését Kardos fogta, Németh Tamás ismétlését azonban már nem tudta: 2–0 a 26. percben. A Dunaújváros Futsal lendületben maradt, Varga lövését előbb hárította, de a következőt már nem tudta, 3–0 a 29. percben, Vincze Dezső pedig két perc múlva állította be a végeredmény.

Dicséretükre legyen mondva, hogy az utolsó percre is maradt puskaporuk, igaz a vendégek sem tették föl a kezüket. Megérdemelt hazai győzelem született.

Ki tudja átlépni a saját árnyékát?

Valószínűleg ez a kérdés motoszkált a legtöbb, a mérkőzés iránt érdeklődőben. Mint ismeretes, szép remények és hangzatos fogadkozások után erre az összecsapásra már az alsóház tagjaként kezdték meg a mérkőzést a felek. Az újvárosiak már megkóstolták ezt a keserű ízt, hiszen a legutóbbi, bajnoki előtt már tudták, „ez a hajó elment”, hiszen az ELTE nem tette meg nekik azt a szívességet, hogy két meccset is elbukjon a hajrában. Kétségünk ne legyen, a bajnokság második szakaszában sem egy kényelmes labdázás vár a Dunaújváros Futsal, Mad Dogs, Tihanyi FC, Asterix FC, WBC Meister-Érd –SZISE csapataira. Innen ugyanis sajnálatos és szégyenletes módon, ki is lehet zuhanni. Arra viszont egyikük sem óhajtaná elszánni magát, ezért újabb nagy csaták várhatóak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában