Gyorskorcsolya

2024.02.12. 14:30

A Dózsa diákjai az országos döntőben

A regionális elődöntőn nyújtott teljesítménye alapján,a dunaújvárosi Dózsa iskola két diákja is bejutott a rövidpályás gyorskorcsolya diákolimpia országos fináléjába.

Gallai Péter

Hujber Gergő és Szabó Péter

Forrás: Dózsa iskola

Az egyik regionális selejtezőt Szekszárdon rendezték meg január végén, ahol Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém, Somogy, Baranya, Tolna és Fejér vármegyék képviselői húztak korcsolyát az I.-VI. korcsoportban. A versenyen két távon, rövid és hosszú mérték össze tudásukat a fiatalok, iskolánként és korcsoportonként négy lány és négy fiú kerülhetett be az országos döntőbe.

A megmérettetésen a Dózsa György Általános Iskola két jégkorongos tanítványa vett részt. Hosszútávon Hujber Gergő a harmaik helyen, Szabó Péter pedig a negyediken ért célba. Rövidtávon pedig Szabó végzett harmaddiként, Hujber pedig negyedikként. Ezzel az eredménnyel mindkét fiú bejutott a márciusi országos döntőbe. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában