Csapatban a legjobbak

2024.02.02. 14:06

A DFVE játékosai és edzője a győztesek között

A klasszikus csapatsport kategória legjobbjának a nőknél az U20-as világbajnok vízilabda-válogatottat választották a XXI. Héraklész Gálán, amelyen összesen 135 fiatalt részesítettek elismerésben.

Gallai Péter

Az U20-as vb-n aranyérmes női vízilabdázók nyerték a klasszikus csapatsportág kategóriát

Forrás: Nemzeti Sportügynökség

A pólócsapat tagja volt a DFVE két játékosa, Kardos Laura és Sümegi Nóra, a szakmai stábban pedig Kardos Krisztina kapusedző kapott helyet.

A Millenárison napokban megtartott eseményen Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár hangsúlyozta, a 2001-ben indult Héraklész Program nagyon sikeres, hiszen rengeteg kiválóságot adott. Az államtitkár, valamint Baji Balázs, a Nemzeti Sportügynökség vezérigazgató-helyettese is beszélt arról, hogy tavaly megújították ezt a progamot.

Ennek köszönhetően az eddigi 20 helyett immár 37 sportág kiemelkedő tehetségeinek nyújt támogatást. A programban résztvevő 900 sportolónak nemcsak a felkészülését segítik központilag, a kibővített sportegészségügyi és sportanalitikai támogatásnak köszönhetően immár a felnőttekhez hasonló háttér áll majd rendelkezésükre a sérülések megelőzésére és az esetleges rehabilitációra. Emellett automatikusan sportolói biztosítást is kapnak, továbbá folyamatosan frissülő online oktatási anyagok segítik majd őket olyan fontos témákban, mint a dietetika vagy a doppingellenes program.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában