Nyíltvízi

2023.12.04. 11:38

Összetettben második lett a junior világkupa sorozatban Kovács-Seres Hunor

A DKSE úszója szombaton Maderián zárta az évet a magyar válogatottal.

Gallai Péter

Kovács-Seres Hunor

Forrás: Derencsényi István/LEN

Szerdán még az úszók korosztályos, rövidpályás országos bajnokságán szerepelt Szegeden a DKSE sportolója, Kovács-Seres Hunor, aki 1500 méter gyorson ezüstérmet szerzett az ifik mezőnyében. Ezt kövezően pénteken székhelyét egy másik, nagyobb víz mellé helyezte át, Madeira szigetére. Ugyanis a magyar válogatott tagjaként a nyíltvízi úszó világkupa portugáliai, utolsó állomásán is bizonyítási lehetőséget kapott Szabó Gergő tanítványa, szombaton 10 kilométeren szerepelt a felnőttek, azaz a világ legjobbjai között. Eredetileg, akárcsak tavaly, Netanyában zárult volna az idei széria, de az ismert okokból Izraelben nem lehetett megrendezni a versenyt. 

Az évzáró viadalnak óriási tétje volt, a magyar indulók a dohai vb-kvótákért és közvetve az olimpiai részvételért harcoltak. A férfiaknál egy hely volt kiadó a világbajnoki csapatban és a váltóban. Erre Betlehem Dávidnak volt a legnagyobb esélye, de kihívói között volt a tavaly egyéniben junior világbajnok, idén Eb-ezüstérmes Kovács-Seres Hunor is. 

Nehéz körülmények között rendezték a versenyt, Hunor a sok nehézség ellenére nagy küzdelmet folytatott az elemekkel és az ellenfelekkel. 
Végül a teljes mezőny 72. helyén fejezte be a versenyt, azaz ízelítőt kapott abból, milyen óriási még a különbség a számukra érmek sorát hozó korosztályos viadalok és egy ilyen, az összes sztárt felvonultató, kilencvenkét indulóval zajló világkupa között. Azonban ettől függetlenül remek versenyszezont zárt, ugyanis junior összetettben a második helyen zárt a sorozatot 1510 ponttal, az élen a francia Velly végzett 1600 ponttal. A fentebb említett kiadó helyet Betlehem Dávid szerezte meg, aki ötödik lett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában