Amit a nyomdafesték sem tűrne

2023.12.27. 20:54

Ödman Hadzinikolic büntetőt hibázott (képgalériával)

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói az SC Csíkszeredát fogadták az Erste Ligában. Hiába játszott jól a DAB, a rutinos vendégek biztosan nyertek. Igaz, három góljuknál is emberelőnyös helyzetben voltak.

Agárdy Csaba

Fotó: Laczkó Izabella

DAB – SC Csíkszereda 1-4 (0-1, 1-2, 0-1)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 500 néző. Vezette: Varjú, Tóth R., Szabó D., Gottlibet.

DAB: Tóth K. B. – Blomberg (1), Sysak, Szalma, Nemes, Dostalek – Varga A., Léránt, Hadzinikolic, Koskinen (1), Sillanpaa 1 – Marosi, Ahonen, Elomaa, Lorraine, Somogyi – Bánki, Szabó Cs., Károly, Atamancsuk. Vezetőedző: Niko Eronen.

Csíkszereda: O Connor – Kubat 1, Ferencz-Csibi, Levin 1 (1), Welsh 1, Brown – Gecse, Rutkowski (2), Péter B., Részegh 1, Becze – Salló, Láday, Rokaly Sz., Reisz, Sofron – Casaneanu, Rokaly N., Fodor. Vezetőedző: Vaclav Novak.

A mérkőzésről szóló tudósításunkat azzal kezdhetjük, hogy új játékos érkezik Dunaújvárosba. Aki nem más, mint a 26 esztendős, 184 centiméter magas, 86 kilogrammos támadó, Joonas Savolainen. A csatár a francia másodosztályból teszi át székhelyét a Duna-partra. A Turkuban született fiatal játékos a TPS oszlopos tagjának számított 2011 és 2019 között, sőt, a városi csapat keretében mutatkozott be a finn legmagasabb ligában, az a Liigában. 2019-ben csatlakozott a SaPKo gárdájához, ahol két szezont játszott, majd a Hokki játékosaként, csapatkapitány helyetteseként szintén két évet húzott le a finn másodosztályban. Ráadásul a statisztikái is tetszetősek, hiszen a 2021-es szezonban 51 mérkőzésen 35 pontot, míg egy évvel később 44 mérkőzésen 20 pontot gyűjtött.

De nézzük mi is történt ma este a Dunaújvárosi Jégcsarnokban! Mint annyiszor ebben a szezonban, ezúttal is nagyon hamar hátrányba került a dunaújvárosi alakulat. Ugyanis másfél perc sem telt el, amikor Részegh Tamás megszerezte a vezetést a csíkiaknak.

Szép számú közönség előtt, jó hangulatban vívta küzdelmét a két csapat, ez annak is köszönhető volt, hogy a székely szurkolók majdnem egy szektort megtöltöttek. A hazai B-közép pedig meg is töltötte a sajátját. Végül sportszerű hangpárbaj alakult ki a két tábor között. Egyik oldalról zúgott a „Szereda, Szereda!”, míg a másikról a „Mindent bele”, avagy a „Gyerünk gyerekek, a város veletek”!

Persze a két csapat is tette a dolgát a jégen, nagy volt az iram, kemény volt a játék, különösen a palánkok közelében alakultak ki komoly csaták. 

A második harmadban 2-1-nél, amikor a DAB több nagy helyzetet alakított ki, a hazaiak újra emberhátrányba kerültek – a második csíkszeredai gólnál is előnyben voltak a vendégek –, és azt egy nagy felsősarkos lövéssel Welsh gólra váltotta (1-3). A kiállítás alatt, közben, után a játékvezetők kaptak hideget-meleget a drukkerektől, nem sok bekiabálás tűrné a nyomdafesték. (Ezt megelőzően a 39. percben Hadzinikolic büntetőt hagyott ki, utána került rögtön emberhátrányba a DAB.)

A DAB próbálkozott, az egyenlítés érdekében egy perccel a mérkőzés vége előtt kapusuk helyett is mezőnyjátékost küldtek a jégre az Acélbikák. Azonban a tizenkilencre lapot kérés nem jött be, mivel üres kapura a Csíkszereda eldöntötte a három pont sorsát (1-4).

A DAB december 28-án csütörtökön, 17.30 órakor a Corona Brassót fogadja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában