A hajrában dőlt el

2023.12.03. 17:24

Hiába a sok helyzet, ha nem jön a gól

Szombaton Jászberényben lépett pályára az Erste Ligában a Dunaújvárosi Acélbikák együttese, ugyanis ott rendeztek matinét, amelynek keretében a DAB a BJA HC ellen húzott korcsolyát.

Gallai Péter

Forrás: Dunaújvárosi Acélbikák

Az ellenfél a második, míg az újvárosiak az utolsó helyen állnak a tabellán, ennek ellenére szerették volna megtörni rossz szériájukat Niko Eronen tanítványai.

DAB – BJA HC 2–4 (0–2, 2–0, 0–2)
DAB: Kovács – Svars, Maarnela, Szalma (1), Nemes, Dostalek – Léránt, Blomberg, Hadzinikolic 1, Koskinen (1), Sillanpää 1 – Varga, Sziszak (1), Elomaa, Lorraine, Somogyi (1) – Strenk, Károly, Szabó. Vezetőedző: Niko Eronen.

BJA HC: Farkas – Szabó, Tóth, Keresztes (1), Viikila, Schlekmann – Dóczi, Varga (2), Mozer 1 (1), Galoha 1, Culigin 1 (1) – Vorobjev, Teszlenko (1), Ritter, Nagy, Sági – Ravasz (1), Weidemann, Molnár 1. Vezetőedző: Kangyal Balázs.

A BJAHC már a 3. percben megszerezte a vezetést, majd majdnem ugyanennyi idő múlva egy Kovácsról kipattanót Culigin közelről betette a hálóba. Az Acélbikák remekül kezdték a második harmadot, a 25. percben szépítettek is Hadzinikolic góljával. Aztán a DAB élt egy emberelőnnyel,  Somogyi passzából Sillanpaa egyenlített.
A harmadik húsz percben a kapusok, Kovács és Farkas tartották a döntetlen állást, a hálóőrök több bravúrt is bemutattak. Aztán öt perccel a meccs vége előtt Mozer korongot szerzett, betört az újvárosi harmadba, majd egy pontos lövéssel megröptette Kovács kulacsát (2–3). A végjátékhoz közeledve Varga centerezését a kapu elé üresen érkező Galoha gólra váltotta. A lefújás előtt a DAB időt kért és lehozta a kapusát, de ez már nem segített.

Niko Eronen: – Az első tíz perc az ellenfelünké volt, megérdemelték azt a két gólt, amit szereztek. Ezt követően jött az ébresztő, visszahoztuk magunkat a meccsbe, s úgy éreztem, valamit mindenképpen megérdemlünk majd ezért. 

Valahogy ez a története eddig a szezonunknak, sok olyan találkozónk volt, ahol kontrolláltuk a játékot, sok helyzetet alakítottunk ki, de nem találtuk az utat a hálóig, míg a túloldalon egy lehetőségből jön a gól. Ez nagyon frusztráló, de mi hoztuk magunkat ilyen helyzetbe, s mi vagyunk az egyetlenek, akik megtalálhatják belőle a kiutat.

Marton Tibor másodedző, BJAHC: – Jól kezdtünk és 2-0 után volt két olyan helyzetünk, amivel le is zárhattuk volna a meccset, s ekkor talán azt hittük, hogy könnyű lesz, de nem volt az. Viccesen azt mondtam, hogy elszenvedtünk egy győzelmet, de ha őszinte akarok lenni, akkor az ellenfél megérdemelt volna legalább egy pontot. Viszont a kétes szituációkban a kapusunk a helyén volt, s végül megtaláltuk az utat a győzelemhez.
A DAB együttese vasárnap este az UTE vendégeként folytatta a bajnokságot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában