Újpesten nyert a DAB

2023.12.03. 20:58

Hat vereség után végre siker

Zsinórban elszenvedett hat vereség után utazott ma délután Újpestre a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB sereghajtóként, míg az UTE a tabella harmadik helyéről várta az Erste Liga-találkozót. Végül váratlan, de megérdemelt dunaújvárosi siker született.

Agárdy Csaba

Forrás: UTE Hoki

Fotó: Voros David

Nem is akárhogy szerezte meg a három pontot a DAB, ugyanis kétgólos hátrányból felállva aratott 6-3-as sikert.

Nem  kezdték túl jól a Bikák a meccset, mivel a hazaiak már a 2. percben megszerezték a vezetést Kovács révén. Bár a folytatásban két emberhátrányt is kivédekeztek a dunaújvárosiak, a harmadiknál már nem volt esély, így Kiss gólja után már 2-0-s hazai fórt mutatott az eredményjelző a 9. percben. A DAB azonban összekapta magát, Blomberg bombájával gyorsan szépített (2-1).

A második harmadot lényegesen jobban kezdték Acélbikák, mint az elsőt

és Svars találatával a 24. percben összejött az egyenlítés (2-2). A továbbiakban nyílt sisakos küzdelmet láthattak a meccsre kilátogató drukkerek, veszélyesebb dunaújvárosi támadásokkal. Ugyan a játékrész derekán hokisaink is kihagytak egy fórt, egyenlő létszámban összejött a vezető gól Koskinen szemfülességének köszönhetően, így a harmadik felvonásnak már 3-2-es DAB-fórból vágtak neki a felek.

Fotó: Voros David

A 47. percben született meg az újabb Acélbika-találat, amelyet Dostalek és Nemes hozott össze, így a tavaly még újpesti színekben játszó csatár a lehető legjobbkor szerezte meg idei első találatát (2-4). A folytatás izgalmasan alakult, mert a 49. percben Kiss emberhátrányból szépített, de miután kiegészültek a lilák, Dostalek megvillant, és visszaállította a két gárda közti korábbi kétgólos különbséget (3-5).

Az utolsó tíz percben igyekezett ugyan az Újpest, de a dunaújvárosiak  nagyon magabiztosan őrizték kapujukat, sok esélyt nem adtak házigazdáknak arra, hogy feljebb zárkózzanak. A véghajrában kapusát is lehozta az UTE, de ebből is a DAB-jött ki jobban, Varga üres kapura szerzett góljával zárta le a meccset, s végül 6-3-as sikerrel törték meg hatmeccses vereségsorozatukat, a látottak alapján megérdemelten.

UTE – DAB 3-6 (2-1, 0-2, 1-3)

UTE: Sági – Silfver (1), Franyó, Tiala, Metsavainio, Saarelainen – Nyquist, Pokornyi, Kiss 2, Ewanyk, Laskawy (1) – Balázsi, Kovács 1, Szabó Rácz, Lőczi – Simon P., Nádasy, Simon L. Vezetőedző: Markus Juurikkala.

DAB: Tóth – Svars 1, Maarnela, Szalma (2), Nemes 1, Dostalek 1 (1) – Léránt, Blomberg 1 (1), Hadzinikolic (1), Koskinen 1, Sillanpää (1) – Varga 1 (1), Sziszak, Elomaa (1), Lorraine (1), Somogyi (1) – Strenk, Károly (1), Szabó. Vezetőedző: Niko Eronen.

Fotó: Voros David

Markus Juurikkala:

Először is gratulálni szeretnék a Dunaújvárosnak, megérdemelten nyert. Ma este a következetesség hiányzott a teljesítményünkből. Pénteken nagyon jó meccset játszottunk, de végül kikaptunk, ma pedig ugyanúgy megadtuk a srácoknak a bizalmat, ez most ennyire volt elég. Sok a hiányzónk, de ilyen a sport, remélhetőleg nemsokára lesz visszatérőnk is. Ettől függetlenül csapatszinten mindenképp javulnunk kell.

Niko Eronen: 

Talán az elején egy kicsit nehezen rázódtunk bele a mérkőzésbe, és könnyű gólokat adtunk az Újpestnek. Ezt követően felébredtünk, és beleugrottunk a találkozóba, extra öröm számomra, hogy úgy folytattuk a második harmadot, ahogy az elsőt befejeztük. A záró harmadban egy kicsit lelassultunk, és a védekezésre fordítottunk nagyobb hangsúlyt, de így is ezen a héten már a második jó meccsünket játszottuk, jó érzés így várni az erdélyi túrát.

Forrás: acelbikak.net

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában