Az Újpest ellen hazai pályán

2023.12.18. 15:30

A jelszó: dobj egy macit!

A válogatottak nemzetközi kötelezettségei miatt a múlt héten szünet volt a jégkorongozók Erste Ligájában.

Agárdy Csaba

Újpesten legutóbb hat gólt lőve nyertek az Acélbikák

Fotó: Vörös Dávid

A DAB szerdán folytatja szereplését a bajnokságban, az Újpest lesz a vendége 18.30 órai kezdettel.

A szünetben történt egy és más az Acélbikák háza táján. A legfontosabb, hogy távozik a csapattól Dézsi Bence, és pályafutását az olasz másodvonalban szereplő Dobbiaco Icebears együttesénél folytatja.  A csatár  2022/2023-ben érkezett Dunaújvárosba, Szegeden és Székesfehérváron töltötte az utánpótlás éveit, a DAB-hoz már a Győri ETO-tól igazolt át. 
Az Újpest elleni mérkőzés különleges lesz, mivel a DAB vezetése ebben a szezonban erre a találkozóra tűzte ki a Dobj egy macit akciót. (A megmozdulás Észak-Amerikából indult Teddy Bear Toss néven. Először a kanadai Kitchenerben borították be a jégpályát játékmackókkal még a nyolcvanas évek derekán, hogy a karácsony közeledtével így kedveskedjenek a beteg gyerekeknek.) A DAB honlapján az alábbi felhívás olvasható. Mert jót tenni mindig jó érzés. Az Újpest elleni hazai mérkőzésünk kapcsán egy nemes cselekedetre invitálunk benneteket. Hozzánk is elérkezett újra a „Dobj egy macit! kezdeményezés. Csak egy plüssfigura neked, de hatalmas öröm egy gyermeknek! Látogass ki december 20-án a jégcsarnokba, és dobj egy macit az első hazai gól után! Együtt a gyermekekért!

A dunaújvárosi hívek bíznak abban, hogy nem  kell  sokat várni az első dunaújvárosi gólra. mert ki ne emlékezne arra, hogy a két csapat legutóbbi találkozóján december elején a DAB 6-3-ra nyert idegenben. Niko Eronen minden  játékosára számíthat. A korábban sérüléssel bajlódó Somogyi Balázs és Varga Arnold is teljesen felépült, vagyis játszanak az UTE ellen.

A bajnokság állása: 1. FTC 18 mérkőzés/41 pont, 2. BJAHC 20/37, 3. UTE 20/35, 4. Gyergyói HK 21/34, 5. DVTK 20/33, 6. Brassó 20/32, 7. Csíkszereda 21/28, 8. DEAC 21/23, 9. FEHA19 21/22, 10. DAB 23/21.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában