Szétlövéses vereség

2023.11.15. 16:30

Nagyot küzdött, sokat tett a DAB a DVTK ellen, amire lehet építeni

Hiába mentette hosszabbításra a találkozót Dunaújvárosi Acélbikák kedden este a DVTK elleni bajnokin, a büntetőlövésekben végül a Jegesmedvék csapata kerekedett felül. Otthon tartva a két pontot, a DAB-nak pedig egy jutott.

Duol.hu

Nagyot küzdöttek az Acélbikák

Forrás: DVTK Jegesmedvék

Azt mindenképpen meg kell említeni, hogy a két csapat ritkán látható, nagyon mozgalmas, izgalmas mérkőzést vívott, amit 4-3-ra nyertek meg a miskolciak szétlövés után.
Steve Kasper vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: – A meccs elején nem használtuk ki a helyzeteinket és hagytuk az ellenfelet meccsben maradni. Emiatt elismerés jár nekik, a kapusuk bemutatott néhány nagy védést. A célunk, hogy minden nap jobbak legyünk és bár szerettük volna megszerezni a három pontot, most kettőt sikerült.
Niko Eronen vezetőedző, DAB: – Természtesen sosem szeret az ember veszíteni, de elégedett vagyok azzal, amit ezen a találkozón a srácoktól láttam. Összességében úgy alakult a mérkőzés, ahogy vártuk. Az első harmadban nagyon ránk jöttek, ezt el kellett fogadnunk és bíznunk abban, hogy meccsben maradunk és ahogy telik az idő, egyre kiegyenlítettebb lesz a mérkőzés. Ez meg is történt ezúttal. A harmadik harmadban egy hidegzuhany ért minket, de örülök neki, hogy sok lehetőséget tudtunk teremteni ezután. Volt pár nagy helyzet a hosszabbításban, de nem lehetünk emiatt túl mérgesek, a nagy képet kell néznünk. Örülök annak, hogy a csapatom küzdött és sokat tettünk ebbe a találkozóba. Talán most először láttuk azt, hogy ilyen sokat dolgozunk a párharcokban. Erre lehet építeni.
Az Acélbikák az Erste Ligában a nyolcadik helyen állnak tizennégy mérkőzésen szerzett tizenöt ponttal. A gárda legközelebb vasárnap hazai pályán lép jégre, 18 órától a Budapest Jégkorong Akadémia lesz a vendég, akik három hellyel és hét ponttal vannak a dunaújvárosi alakulat előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában