DKKA

2023.11.28. 07:30

Kovács kölcsönben Orosházán, Bartók a Fradiban is játszik

A Dunaújvárosi Kohász együttesében több olyan tehetséges fiatal szerepel, akik kölcsönben szerepelnek más kluboknál fejlődésük, vagy éppen a több játéklehetőség érdekében.

Gallai Péter

Bartók Dorina kettős játékengedéllyel az NB I/B-ben szereplő Fradi U19-es csapatában is véd

Fotó: Laczkó Izabella

A szakmai vezetés követi a játékukat, vannak, akik máris vezéregyéniségekké váltak, például Varjas Lara, aki a Vasasnál szerepel ebben a szezonban az NB II-ben, valamint az U19-es I. osztályban, és mindkét bajnokságban ontja a gólokat. Előbbi sorozatban például legutóbb 13 találatot szerzett a Gárdony-Pázmánd U21-es csapata ellen, utóbbiban pedig 14 gólt lőtt a Kisvárdának.

A Kohász ennek a szellemiségnek a jegyében a napokban újabb fiatalt adott kölcsönbe a szezon végéig, Vertig Csaba operatív igazgató elmondta, hogy a DKKA felnőt keretéből a huszonegy éves Kovács Véda november elején került az NB I/B-ben jelenleg ötödik helyen álló Orosházához, ahol az átlövő hat góllal mutatkozott be a Fradi U19 ellen, majd a legutóbbi fordulóban három találatot jegyzett az Érd ellen. Kovács Pécsen ismerkedett meg a sportággal, később megfordult Kozármislenyben, majd tavaly játszott Kecskeméten, illetve a PTE-PEAC csapataiban is. A nyáron igazolt Dunaújvárosba.

Kovács Véda a szezon végéig Orosházán játszik
Forrás: DKKA

Rajta kívül a tehetséges kapus, Bartók Dorina a szezonban kettős játékengedéllyel szerepel a Ferencváros U19-es keretében is az NB I/B-s pontvadászatban. Így ő szintén minél több játékpercet és rutint szerezhet.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában