Erste Liga

2023.11.23. 22:02

A székelyek sikere az Acélbikák ellen

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói az SC Csíkszeredát fogadták az Erste Ligában. A székelyek 3-1-re nyertek.

Agárdy Csaba

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Nem rontottak egymásnak a csapatok, az első tíz percben lassú mezőnyjáték folyt a jégen, a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben. A testjáték is hiányzott, alig volt játékmegszakítás, emiatt gyorsan peregtek a percek. A 13. perc meghozta az első találatot: Becze Tihamér lövése kijött a kapusról, Welsh eszmélt a leggyorsabban, és bekotorta a pakkot (0-1). A bekapott gól felébresztette a dunaújvárosiakat, egy Somogyi-Sziszak kombináció ígéretes volt, de túljátszották, így odalett a helyzet. A 19. percben egyenlített a DAB: Maarnela kékvonalas bombája az ütők sűrűjében utat talált a hálóba (1-1. A nehézkes kezdés után bemelegedtek a csapatok, de mindkét gárda játszott már jobban ebben az idényben.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A második harmad sokkal jobb játékot hozott, mint az első. Somogyi révén veszélyeztetett, és ritmust fogott a dunaújvárosi a alakulat, de hamarosan átvette az irányítást a Csíkszereda. Jóval többet, és gyorsabban korcsolyáztak a játékosok, élvezetes volt a csata. A lendületes oda-vissza hokin jól szórakozott a közönség, a nagyobb lehetőségek Reisz Áronék előtt adódtak. Sillanpää remek blokkja következett. Egyre feljebb kapcsolt, növelte a nyomást a Csíkszereda. A Sofron-féle sorról egy meccs után kiderült, nagyon érzik egymást, remekül kombináltak. A fokozódó csíki támadások a 36. percben eredményt hoztak: Ferencz-Csibi bemutatta a lövést, majd az oldalt üresen maradt Milanhoz passzolt, aki az üres kapuba vágta a korongot (1-2). Jobbak voltak a látogatók ebben a harmadban, megérdemelten vezettek negyven perc után.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Dunaújvárosi támadásokkal indult a záró felvonás, de túlságosan kinyíltak a hazaiak, és ezt megbüntette Vaclav Novák csapata. A 44. percben villámgyors ellenakció futott a jégen, amelynek végén Rutkowski remek passzát Részegh Tamás a kapu torkából a gólvonal mögé tessékelte (1-3). Kétgólos előnye birtokában taktikus játékra váltottak a székelyek, remekül szűrték a támadásokat, kevés veszélyes lövést engedtek a DAB-nak. Az 59. percben Niko Eronen lehívta kapusát, majd időt kért, de ez sem segített. A hátralevő időben már nem esett gól, a meccs nagyobb részében jobban játszó, és a helyzeteit kihasználó Csíkszereda mindhárom pontot elvitte DAB otthonából, amely vereségével sereghajtó maradt.

Forrás: jegkorongblog.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában