Értékelés

2023.11.15. 15:30

A DKKA kupasikere után másfél hónap lesz felkészülésre, csapatépítésre

A magabiztos és jó játékot hozó első félidő után a másodikban nagyon sokat hibázva aratott sikert a Magyar Kupa harmadik fordulójában az NB I/B-s Komárom ellen a DKKA női kézilabdacsapata. Dr. Paic Róbert vezetőedző szerint a jó dolgok mellett több tanulsága is van a meccsnek.

Gallai Péter

Nick Viktóriáék három góllal nyertek a Komárom ellen

Fotó: Laczkó Izabella

Mint ismert, hétfőn jelentette be a klub vezetése, hogy dr. Paic Róbert és Virág Roland vette át a felnőtt csapat irányítását, így ez volt az első tétmérkőzése a szakvezetésnek az NB I/B ötödik helyén álló ellenféllel szemben, akiket végül három góllal győztek le, de már vezettek tizenkettővel is.

Az első harminc percre egyáltalán nem lehet panasz, a várakozások szerinti DKKA fölény egyre nagyobb előnnyel  és szép játékkal is párosult, a 22. percre már tíz lett a két csapat közötti különbség. Kérdés volt, nagy előnye tudatában mennyire tud koncentráltan játszani a csapat – menet közben sort is cserélt a Kohász – a második félidőben. A 40. percig még nem volt nagyobb probléma, de utána nagyon sok hiba és kimaradt helyzet jellemezte a játékot hosszú gólcsendekkel, az utolsó másfél percre így háromra zárkózott fel a Komárom. A lényeg, a továbbjutás sikerült, a világbajnokság miatti szünet miatt pedig legközelebb csak december 30-án lép pályára a csapat a bajnokságban. Addig lehet gyakorolni, építkezni.

Dr. Paic Róbert vezetőedző értékelésében egyetértett azzal, hullámzott a játékuk. Mint mondta, az első félidőben azt látták, amit szerettek volna, gyors, pontos, precíz játékot a csapattól, bár azért akadtak hibák, főleg védekezésben.

– A második félidőre aztán kiengedtünk és  nagyon hagytuk felzárkózni a Komáromot, akik rutinosan játszottak. Nekünk jött egy hosszan tartó holtpontunk, amikor nagyon sok gólt kaptunk és igen keveset lőttünk. 

Mindenképpen örülünk a továbbjutásnak, de nagy tapasztalat is volt nekünk a mérkőzés. Láttuk a lányokon, hogy akarnak, a jó dolgokat, de azt is, melyek azok az elemek, amin nagyon sokat kell dolgozni, hogy kijavítsuk.

- Azért mi is foghíjasan tudtunk kiállni, természetesen ez nem lehet mentség semmire. A győzelemmel elégedettek vagyunk, az első félidővel is, a második pedig komoly tanulság, hogy milyen hibákat kell elkerülni a későbbiekben. Pozitívan állunk az elkövetkező időszakhoz, van másfél hónapunk arra, hogy összerakjuk a csapatot – fogalmazott.

Szalai Babett szintén örömét fejezte ki a továbbjutás miatt, a Komárom pedig méltó ellenfél volt, mert hatvan percen keresztül küzdöttek, amiért gratulált nekik.

Ebből a sikerből kell kiindulni, most elmegyünk egy kis pihenőre, ami alatt mindenki kikapcsolódhat, valamennyire ki lehet ereszteni. Aztán visszatérve kőkeményen belelállunk a munkába, mert ez a csapat többre képes, amit be fogunk bizonyítani.

DKKA – Komárom 33–30 (25–14)
Komárom: Nagy É. – Szabó-Kovacsicz 4, Világos 4, Nagy L. 1, Balogh 8 (3), Lukovics 2 (1), Bízik 4. Csere: Temes 3, Gengeliczky 3. Vezetőedző: Neukum Tamás.
DKKA: Wéninger – Agócs 4, Borgyos 2, Nick 2, Szalai 5, Horváth P. 3, Krupják-Molnár 3 (1). Csere: Bartók (kapus), Sallai 3, Bouti 2, Gajdos 4, Csáki 1, Lakatos 4, Kopecz. Vezetőedző: dr. Paic Róbert.
Hétméteresek: 1/1, ill. 4/6.
Kiállítások: 12, ill. 4 perc.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában