Jégkorong

2023.10.20. 20:39

Pont nélkül távoztak az Acélbikák

Debrecenbe látogatott ma este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DEAC a mérkőzés előtt kilencedik volt a tabellán, míg a DAB a hetedik. Vagyis Niko Eronen együttese nem számított esélytelennek a Hajdúságban. Ennek ellenére pont nélkül távoztak az Acélbikák.

Agárdy Csaba

Fotó: Vörös Dávid

DEAC – DAB 4-2 (2-1, 2-1, 0-0)

Debrecen, 500 néző. Vezette: Tímár, Németh, Gottlibet, Kövesi.

DEAC: Hetényi – Mingazov (1), Krollis, Koblar (1), Novotny 1, Hári – Ushnev (2), Dobmayer, Bucskin 1, Smirnov 1, Vasilev – Ilvessuo, Bukor (1), Mihalik A. 1, Rétfalvi, Molnár D. (1) – Jakabfy, Sándor, Mihalik G., Révész, Mazzag. Vezetőedző: Vaszjunyin Artyom.

DAB: Kovács D. – Ahonen, Maarlena (1), Hadzinikolic, Lorraine, Somogyi 1 – Svars, Blomberg, Szalma, Koskinen, Elemaa 1 (1) – Léránt, Sziszak (1), Sillanpaa, Nemes, Dostálek – Dézsi, Strenk, Marosi. Vezetőedző: Niko Eronen.

Egyenlő erők küzdelmét láthatta a debreceni szurkolótábor a mérkőzés egészét tekintve. Ezt az első harmad végeredménye is bizonyította. Hiába szerzett vezetést a DAB Somogyi révén a 12. percben, mert két perc múlva a hazaiak egyenlítettek. Sőt, a 19. percben már náluk volt az előny (2-1)

A második játékrészben az Acélbikák a 24. percben egalizáltak, Elomaa volt eredményes. Azonban a mérkőzés forgatókönyve nem akart változni, mivel a DEAC a 36. percben újra megszerezte a vezetést (3-2). A baj pedig csak nőtt a dunaújvárosiak számára, mivel a debreceniek negyven másodperc múlva ismét eredményesek voltak, és a találkozó során először kétgólos előnyhöz jutottak. Mivel az utolsó húsz percben nem született gól, a DAB kétgólos vereséget szenvedett.

A dunaújvárosiak vasárnap játszanak legközelebb, akkor 14.15 órai kezdéssel a Ferencvárost fogadják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában