Röplabda

2023.10.23. 12:46

Nem borult a papírforma, Kaposvárott kapott ki a DKSE

A röplabda NB I Extraliga alapszakaszának ötödik fordulójában a Dunaújvárosi KSE együttese vasárnap délután a Fino Kaposvár otthonában vendégeskedett. Az összecsapást a papírformának megfelelően a házigazdák magabiztos teljesítménnyel nyerték.

Gróf András

Az újvárosi fiataloknak minden meccs tanulás

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Fino Kaposvár – Dunaújvárosi KSE 3:0 (14, 21, 15)

Kaposvár Aréna, 750 néző. Vezette: Sík Barbara, Bibók Ferenc.

Fino Kaposvár: Magyar B., Hubicska, Iván B., Kalmár, Bögöly, Novoselov, Bozóki (liberó). Csere: Zarka, Lescay, Eördögh (liberó), Laczó, Quevedo, Tóth G., Baróti. Vezetőedző: Prakljacic Slobodan.

Dunaújvárosi KSE: Juhász B., Farkas L., Németh Z., Gőczi, Béres, Kisházi, Kuti M. (liberó). Csere: Cserép, Vadász, Makó, Peredi. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A mérkőzés elején csak rövid ideig tudta tartani a lépést a fiatal dunaújvárosi együttes a házigazdákkal. Majd Kalmár Ákos nyitásainak köszönhetően hamar ötpontos lett a különbség a két csapat között. A folytatásban is Kalmár volt a kaposvári csapat vezére, aki eben a szakaszban hat pontot szerzett. A második játékrész szorosabb volt, amelyben Hubicska Patrik és Gőczi Dániel látványos ütőpárbajt vívott egymással, mindketten hét pontot értek el ebben az etapban. A harmadik játszmában sem volt kérdéses a győztes személye, pedig a kaposváriak ekkor már erősen takarékoskodtak az erejükkel. A házigazdák csakis annyit adtak ki magukból, ami feltétlenül szükséges volt a biztos győzelemhez. Láthatóan a gárda már a pénteken, Bulgáriában kezdődő Bajnokok Ligája-selejtezőjére koncentrált. A Dunaújvárosi KSE csapatából kiemelkedett Gőczi Dániel, aki tizenhat pontjával a legeredményesebb támadó volt.

A forduló további eredményei: TFSE - MAFC-BME 0:3, MEAFC-Miskolc – Dág KSE 2:3, GreenPlan-VRC Kazincbarcika - Vidux-Szegedi RSE 3:2.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában