Jégkorong

2023.10.26. 11:00

Erdélyi túrára indultak az Dunaújvárosi Acélbikák

Az Acélbikák hívei számára valószínű, hogy nem unalmas azt ismételgetni, hogy a DAB jégkorongozói három év után győzték le a Ferencvárost tétmérkőzésen. Vasárnap azonban ez megtörtént. Mondhatnánk azt is, hogy a dunaújvárosiak egy remek siker tudatában utaztak el az első idei erdélyi túrájukra. Niko Eronen együttese sorrendben a Brassóval, a Csíkszerdával, valamint a Gyergyószentmiklósi HK együtteseivel veszi fel a párharcot.

Agárdy Csaba

Tóth Károly Balázs kapus biztos pont a DAB védelmében

Fotó: Laczkó Izabella

A három találkozó közül talán a pénteki Csíkszereda elleni derbi keltheti fel a legnagyobb érdeklődést. Ugyanis a csíkiak játékosállományát gondolják a szakemberek a legerősebbnek az Erste Ligában. Első ránézésre megdöbbentőnek hathat, hogy a székelyeknek tíz meccsből egy győzelmük sincsen. Ez nem  is maradt szó nélkül a háza tájukon, mivel kedden a Sportklub veztősége egy rövid közleményt hozott nyilvánosságra, amiben ez állt: „A vezetőség döntése alapján, a Csíkszeredai Sportklubtól távozik az amerikai Brandon McNally, a kanadai Fabrizio Ricci és az ugyancsak kanadai vezetőedző, Bradley Gratton. Sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban az élet minden területén!”
A szeredaiak nyáron az amúgy sem gyenge játékosállományukat tovább erősítették, aminek az eddig eredménye: három pont és ötvenhárom kapott gól – valamint utolsó hely a tabellán. Viszont a dunaújvárosiak a Fradi elleni siker után jó hangulatban indulhattak el Erdélybe, ahol csütörtökön magyar idő szerint 17.30 órai kezdéssel a Corona Brassó vendégei lesznek. 
A papírforma alapaján, nem a Bikák az esélyesek, de a Fradi  elleni örödögi játék után egyáltalán nem lenne váratlan, ha Niko Eronen alakulata győzelemmel kezdené az erdélyi túráját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában