Visszatekintő

2023.10.24. 13:10

A Fradi ellen megfordultak a dolgok

A Dunaújvárosi Acélbikák emlékezetes győzelmet arattak vasárnap az Erste Ligában a Ferencváros-Telekom ellen. A magyar bajnoki címvédőt 7-4-re verték meg a Bikák. A szurkolóknak azért is emlékezetes maradt a találkozó, mert rendkívül izgalmas és színvonalas volt.

Agárdy Csaba

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Arra is régen volt példa, hogy a dunaújvárosi drukkerek két nappal a mérkőzés után lépten-nyomon a vasárnapi derbiről beszéljenek, most pedig ezt is megélhettük. E sorok írójának is többször feltették a kérdést: mit szólsz a vasárnapi meccshez? 

A vélemények közül mégis talán a két edzőjét érdemes kiemelni. Ezek szerint Niko Eronen, a DAB trénere az alábbiakat nyilatkozta: – A Fradi erősebben kezdte az első harmadot, aktívabbak voltak nálunk, több lehetőségük volt, de Tóth Bazsi jó volt a kapuban, amikor kellett, számíthattunk rá. A másodikban helyre raktuk a dolgokat, megérdemeltük azokat a kiállításokat, amiket kaptunk, keményen dolgoztunk értük. Eddig szenvedtünk egy kicsit a gólszerzéssel, de tudtuk, hogy türelmesnek kell maradnunk, és egyszer azért megfordulnak a dolgok, és ennek az FTC ellen volt a napja. A harmadik harmad jó küzdelmet hozott, nagyon köszönöm a srácoknak, ahogy küzdöttek, amennyit blokkoltak azért, hogy meglegyen ez a három pont.

Fodor Szabolcs, a Ferencváros szakvezetője: – A mérkőzés a kezünkben volt 1-0-ig, és a második harmadban is alakítottunk ki helyzeteket, de elszórakoztuk őket. Próbáltunk nagyon szép dolgokat csinálni, ami nem ment. Azután jöttek az elképesztően buta kiállítások, amiket az Újváros kihasznált, sajnos tálcán adtuk fel nekik ezeket a lehetőségeket, és ezáltal a gólokat. Olyan mély gödörbe ástuk ezzel magunkat, hogy már nem volt erőnk kijönni belőle. A harmadik harmadban az Újváros vérszemet kapott, és azt csinálták, amit ilyenkor kell, küzdöttek, mint az ördögök, rengeteget blokkoltak. Ezért már nem tudtunk visszajönni a meccsbe, de abszolút a mi butaságunknak volt köszönhető, hogy ez a meccs végül így alakult.

A DAB a héten erdélyi túrán vesz részt, csütörtökön Brassóban kezdi meg a szereplését (17.30).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában