Jégkorong

2023.09.20. 19:20

Egy ötös a végére

A FEHA19 vendége volt a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A mérkőzés tét nélküli volt, vagyis az Erste Liga rajtjára való felkészülés jegyében rendezték meg. (Bár egy Dunaújváros–Székesfehérvár találkozót egyik sportágban sem lehet tét nélkülinek nevezni.)

Agárdy Csaba

A Fradi után a FEHA19 vendégeként is vereséget szenvedett a DAB

FEHA19–DAB

6–4 (1–1, 0–1, 5–2)

DAB: Kovács (Tóth) – Varga, Maarnela, Somogyi, Lorraine, Elomaa – Svars, Ahonen, Hadzinikolic, Koskinen, Dézsi – Moore, Sysak, Szalma, Nemes, Pinczés – Léránt, Bánki, Atamanchuk, Strenk, Michalevic. Vezetőedző: Niko Eronen.

Hamar gólt váltottak a csapatok, és kialakult az első harmad végeredménye az 1–1. Azt nem mondhatni, hogy a kapuk ebben a játékrészben őrületes veszélyben lettek volna, hiszen a hazaiak mindössze háromszor lőttek kapura, amíg a Bikák sem lehetnek nagyon büszkék a hat próbálkozásukra.

A második harmadból még egy perc sem telt el, amikor Elomaa előnyhöz juttatta a dunaújvárosiakat. A mezőnyben nem volt különbség a két csapat játéka között, de a DAB támadásai jóval veszélyesebbek voltak, mint a fehérváriaké, arról nem is beszélve, hogy ötletesebbek is. A játékrész közepén emberhátrányba kerültek a vendégek, de ezt a szituációt úgy védekezték ki, hogy egy percig a fehérvári akadémistáknál nem volt a korong. Összességében ebben a húsz percben az Acélbikák érettebb, összeszedettebb játékot nyújtottak, mint riválisuk, így megérdemelten őrizték meg előnyüket az utolsó felvonásra.

Arra a felvonásra, amely majdhogynem gólparádét hozott, hiszen tíz perc alatt négy találat is esett, az eredmény pedig 3–4-re alakult. Ez az állás volt olvasható az eredményjelzőn egészen a találkozó vége előtt négy perccel is. Ekkor azonban összeomlott a DAB, és 6–4-es vereséget szenvedett. A sikertelenség első számú oka egyértelműen a fölösleges kiállítások sora volt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában