Jégkorong

2023.09.23. 06:15

A szurkolókon semmi sem múlt (képgalériával)

A Dunaújvárosi Acélbikák utolsó felkészülési mérkőzésüket játszották le a FEHA19 (Fehérvár Hockey Academy) ellen az Erste Liga szeptember 29-i rajtja előtt.

Agárdy Csaba

Fotó: Laczkó Izabella

DAB – FEHA19 1-2 (0-1, 0-0, 1-1)

DAB: Tóth (Kovács) – Varga, Maarnela, Somogyi, Lorraine, Elomaa – Svars, Ahonen, Hadzinikolic, Koskinen, Silenpaa – Moore, Sysak, Szalma, Nemes, Dostálek – Léránt, Dézsi, Strenk, Michalevic. Vezetőedző: Niko Eronen.

A két csapat szerdán is találkozott, akkor Székesfehérváron az akadémisták 6-4-re nyertek. Ahhoz a találkozóhoz képest Niko Eronen több helyen változtatott csapatán. A legutóbb sérülés miatt hiányzó két légiós, a finn Santeri Silenpaa és a cseh Vlastimil Dostálek visszatért. Kimaradt viszont Pinczés Olivér, Bánki Dávid és Pavlo Atamanchuk.

Fotó: Laczkó Izabella

A meccset a DAB kezdte jobban, rögtön az elején két nagy helyzetet is kihagyott. Utána, mintha egy kicsit belealudt volna a társaság a mérkőzésbe, a fehérváriak meg is szerezték a vezetést. Pedig szurkolásban nem volt hiány, a B-közép hatalmas zászlót lengetve, végig dobkíséret mellett hajtotta a Bikákat. Zúgott az „Újváros, Újváros! és a Gyerünk gyerekek, a város veletek!” rigmus egyaránt. Azonban a dunaújvárosiak a szurkolók harci kedve ellenére sem találták a ritmust. Sokszor fölöslegesen egyénieskedtek, a támadásokban nem volt sok ötlet, és a szintén fölösleges keresztpasszok sem igazán sikerültek. A harmad hajrájára beszorította a DAB az ellenfelét, de gólt nem sikerült szereznie.

Fotó: Laczkó Izabella

A második húsz percben jobban harapott a dunaújvárosi alakulat, mint az elsőben. Ebből adódóan többet támadott, több helyzetet dolgozott ki, sőt, egyszer emberelőnyben is játszhatott. Azonban a gólszerzés ezúttal sem sikerült. Ami vigasztaló lehetett a dunaújvárosi hívek számára, a DAB kapuját sem vették be a vendégek.

A befejező játékrészben egy perc alatt lerendezték a lerendezni valókat a felek. A harmad közepén előbb a DAB, majd a FEHA19 szerzett gólt emberelőnyből (1-2), és az eredmény már nem változott. annak ellenére sem, hogy az utolsó percben az Acélbikák kapusuk helyett is mezőnyjátékost küldtek a jégre.

A 2-1-es fehérvári siker egyben azt is jelenti, hogy a Dunaújvárosi Acélbikák csapata a hét felkészülési találkozójából egyet sem nyert meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában