Várva várt győzelem

2023.09.10. 11:03

A Bonyhád ellen tört meg a nyeretlenségi széria

Szombaton rendezték az NB III-as labdarúgó-bajnokság Dél-Nyugati csoportjának hetedik fordulóját. A Dunaújváros FC csapata hazai környezetben megszerezte szezonbeli első győzelmét, míg az FC Dunaföldvár gárdája vendégként gyűjtötte be a három bajnoki pontot.

Gróf András

Fotó: LI

Dunaújváros FC – Bonyhád-Majos 1-0 (1-0) 

Dunaújváros, 200 néző. Vezette: Gáspár András (Keszthelyi, Balogh B.). 

Dunaújváros FC: Molnár L. – Puskás G., Patkós K., Horváth M., Németh K., Stampfel, Tapiska (Zsákovics a 90. p.), Vagyóczki, Vörös T. (Marlen a 35. p. helyette Hegedűs K. a 86. p.), Szepessy R., Bata. Vezetőedző: Dobos Barna. 

Bonyhád-Majos: Budzsáklia - Kugler (Vukk a 24. p.), Vető (Mácsik M. a 69. p.), Pál A., Széles, Simó, Nagy N. (Preininger a 60. p.), Mácsik D. (Rituper a 60. p.), Keczeli, Pál M., Sajnovics. Vezetőedző: Kardos Ernő. 

Alaposan megerősített védelemmel kezdte a mérkőzést a hazai együttes. A találkozó elején kiegyenlített küzdelmet láthattak a nézők, amelyben elsősorban a két tizenhatos között pattogott a labda. A huszadik percet követően azonban fölénybe került az újvárosi gárda, aminek következtében több sarokrúgást is elvégezhetett. A harminckettedik percben az egyik szöglet után röviden fejelték ki a labdát a vendégek, amit a tizennyolc éves Vagyóczki Dávid a lábak között a bal alsó sarokba bombázott (1-0). A félidő lefújása előtt Marlen Marcell növelhette volna a házigazdák előnyét, de fejese gyengére sikeredett. A fordulást követően magabiztosan őrizte előnyét az újvárosi együttes. A vendégek nem igazán tudták, hogy mihez kezdjenek a felállt védelemmel szemben. Tanácstalanul passzolgattak oldalra és hátra. Látszott, hogy nincsenek hozzászokva a hasonló szituációhoz. Egyetlen helyzetük a hajrában adódott, de ebben az esetben önfeláldozóan mentettek a hazaiak. A másik oldalon még Bata Kristóf fejelt az oldalhálóba, de az eredmény már nem változott. 

PTE-PEAC –  FC Dunaföldvár 0-2 (0-1) 

PMFC Stadion, 300 néző. Vezette: Altorjay Áron (Kondákor Szabados). 

PTE-PEAC: Paceka – Bozóki, Forró (Ikladi a 60. p.), Nagy M., Leidl, Bischoff (Hazenbauer a 64. p.), Grósz (Shuszter a 46. p.), Temesvári, Kása, Márkvárt P. (Udvardi a 60. p.), Keresztes Z. (Hock az 55. p.). Vezetőedző: Lőrinc Antal. 

FC Dunaföldvár: Vukman – Görög (Ladányi P. a 85. p.), Molnár S., Horváth A., Kun L., Urbán P. (Süle a 85. p.), Bartha L., Dorogi R., Tóth Á. (Szedmák a 72. p.), Gál Sz., Tóth M. (Pleszkán a 65. p.). Vezetőedző: Varga Balázs. 

Az első negyedóra végén Tóth Máté használta ki a pécsi védelem megingását, és megszerezte a vezető találatot (0-1). A fordulást követően hamar megduplázta előnyét a földvári együttes. Az ötvenkilencedik percben a rutinos Bartha László mattolta a hazaiak hátsó sorát (0-2). A kétgólos előnyük birtokában magabiztosan futballoztak a vendégek, és teljesen megérdemelten szerezték meg a győzelmet.  

A forduló további eredményei: Fehérvár FC II - Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 3-3, Érdi VSE - Paksi FC II 2-0, Kaposvári Rákóczi FC - Szekszárdi UFC 2-0, Mohácsi TE 1888 – Ferencvárosi TC II 1-2, Iváncsa KSE - MTK Budapest II 2-1, Szentlőrinc – Nagykanizsa 4-2. 

A jövő hétvégén rendezik a MOL Magyar Kupa harmadik fordulóját, így a harmadosztályban szünetel a bajnokság. Legközelebb szeptember 24-én lépnek pályára a csapatok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában