Pontmentés Szepessy góljával

2023.08.31. 14:50

A Dunaföldvár magabiztos érdi sikerével már dobogós helyen a tabellán

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság Dél-Nyugati csoportjának ötödik fordulójábana Dunaújváros FC csapata a Szekszárdi UFC együttesét fogadta, míg az FC Dunaföldvár gárdája az Érdi VSE vendégeként lépett pályára.

Gróf András

A Kaposvár ellen próbálnak meg mindent hazai pályán a siker érdekében

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Dunaújváros FC – Szekszárdi UFC 1–1  (0–1)
Dunaújváros Stadion, 300 néző. Vezette: Sipos Katalin (Sáfárik, Csákó).
Dunaújváros FC: Molnár L. – Vajda R., Puskás G., Horváth M., Stampfel, Perjési (Hegedűs K. a 46. p.), Zsákovics (Hompót D. az 54. p.), Patkós K. (Ferenczy az 54. p.), Bata, Szepessy R., Marlen (Gál B. a 81. p.). Vezetőedző: Dobos Barna.
Szekszárdi UFC: Pomozi – Kiszely, Fekete M., Aréna, Füredi, Béla D., Ágics, Gellér, Budai, Paksi (Péter A. a 46. p.), Csapó (Tokody a 81. p.). Vezetőedző: Turi Zsolt.

A dunaújvárosi együttesben ismét a csatársorban kapott szerepet a csapatkapitány Szepessy Róbert, ami azt érzékeltette, hogy a hazaiak mindenképpen meg szeretnék nyerni az összecsapást. A találkozó azonban nem úgy indult, ahogy azt az újvárosiak eltervezték, hiszen a szekszárdiak már a harmadik percben megszerezték a vezetést. A tizenhatoson belül kezezést reklamáló hazai védők közül Budai Dávid lőtt a kapu bal oldalába (0-1). A folytatásban rengeteg hibával játszottak a csapatok, így folyamatos játékot nem igazán láthattak a nézők. Egyik kapu előtt sem alakult ki nagy gólszerzési lehetőség. A szünetet követően sem változott a játék képe, ám az utolsó húsz percre felpörgött a hazai alakulat. Erőteljes mezőnyfölényüket siker koronázta, hiszen a nyolcvanhetedik percben a játékvezető tizenegyest ítélt a javukra. 

A büntetőt Szepessy Róbert laposan a jobb alsó sarokba lőtte (1-1). Összességében elmondhatjuk, hogy a gyenge színvonalú találkozón talán igazságos eredmény született, hiszen mindkét együttes tagjai sok technikai hibával futballoztak.

Érdi VSE – FC Dunaföldvár 1–4 (0–2)
Érdi Sporttelep, 300 néző. Vezette: Gáspár András (Keszthelyi, Szalai).
Érdi VSE: Kertész — Juhász B., Horváth B., Fülöp N., Szabó R. (Csoma-László a 77. p.), Farkas B. (Kincses a 68. p.), Göblyös, Morvai, Pintér N., Pál Sz. (Kürti a 77. p.), Monori. Vezetőedző: Ebedli Zoltán.
FC Dunaföldvár: Vukman – Görög, Gál Sz., Molnár S., Horváth A., Fröhlich R., Tóth Á. (Tóth M. a 81. p.), Dorogi R., Bartha L., Kun L. (Szedmák a 86. p.), Urbán P. (Keringer a 68. p.). Vezetőedző: Varga Balázs.

Remekül kezdte a mérkőzést a dunaföldvári gárda, és a huszonötödik percben már kétgólos előnybe került. Az első negyedóra végén Bartha László szerezte meg a vezető találatot (0-1). Öt perccel később Urbán Péter vette be a házigazdák kapuját (0-2). A második félidő tizedik percében egy pontrúgást követően Gál Szabolcs volt eredményes (0-3). A mérkőzés hajrájában Pintér Nikolasz büntetőjével szépítettek a hazaiak (1-3). A végszó azonban a vendégeké volt, mivel a rendes játékidő utolsó percében Bartha László ismét betalált Kertész kapujába (1-4). A földváriak ezzel a magabiztos győzelemmel felléptek a bajnoki dobogó harmadik fokára.

A forduló további eredményei: Kaposvári Rákóczi FC - FC Nagykanizsa 0-0, Mohácsi TE 1888 - Paksi FC II 6-1, Iváncsa KSE - Ferencvárosi TC II 5-1, MTK Budapest II - Bonyhád-Majos 1-1, Szentlőrinc - Gárdony-Agárd 3-2, Fehérvár FC II - PTE-PEAC 4-0.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában