Birkózás

2023.07.13. 19:14

Eredményes edzőtáborozásokon vannak túl

Gallai Péter

Kirándulásokkal is színesítették a napokat, amiket nagyon élveztek a gyerekek Fotó: DKSE

A DKSE birkózószakosztálya ismét megrendezte szokásos napközis edzőtáborát, méghozzá egy időben két helyszínen, Mezőfalván és Dunaújvárosban. 
A kéthetes összetartást, ami június 19–30-ig tartott, a Gurics György Birkózó Centrumban és a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében tartották. A szakosztály beszámolója szerint a két helyszínen összesen több mint nyolcvan gyerek vett részt. Délelőttönként rendszerint szőnyeg­edzés volt, amelyen elsősorban a tanult technikák gyakorlása, valamint az újak elsajátítása volt a cél. A közös ebédet követően délutánonként igen gazdag és változatos közösségépítő és szórakoztató programokat szerveztek az edzők: különböző játékok, kreatív programok, szabadstrand, ahova futva érkeztek, és úgy is távoztak a gyerekek, fagyizás, mozifilmnézés, élményfürdő, kirándulás Csókakőre, majd Bodajkra, Szelidi-tó, tájházlátogatás. 

Mezőfalván stretching edzésen is részt vettek a birkózók, ezt meghívott edző tartotta. Tombor István vezetőedző tájékoztatása szerint összességében kiválóan sikerült az edzőtábor, a gyerekek sok élménnyel és jókedvűen távoztak a nyári szünetre. Hozzátette, augusztus 1-ig nyári pihenőt tartanak, a Gurics György Birkózó Centrumban ebben az időszakban hétfőn és csütörtökön tartanak edzést. 

Viszont a válogatott sportolóiknak nincsen megállás, hiszen Pupp Viktória az U17-es világbajnokságra, Nyikos Veronika pedig a júliusi felnőtt nemzetközi rangsoroló versenyre, majd pedig az augusztusi U20-as világbajnokságra készül. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában