Vízilabda

2023.04.28. 18:00

Végig észnél kellett lenni – értékelések a DFVE elődöntőbe jutása után

A DFVE női vízilabda-együttese csütörtökön este hazai medencében fogadta a BVSC csapatát, s végül minden negyedet megnyerve győzött. Ezzel pedig továbbjutott a legjobb négy közé, és elődöntőt játszhat az UVSE-vel.

Gallai Péter

Horváth Brigittáék taktikus pólóval győztek csütörtökön

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A Fradi, az Újpest és az Eger hármasához csatlakozott utolsóként a ­DFVE gárdája, miután legutóbbi tétmeccse után három és fél héttel, legyőzte a ­BVSC-t. Mivel az egyik fél hét pontjáig tartó párharcba beleszámított az alapszakasz is, így egy siker elég volt Mihók Attila csapatának.

Ez pedig a vártnak megfelelően sikerült, igaz, az ellenfél nem adta könnyen magát, és sokáig látótávolságon belül maradt.

A találkozóról Mihók Attila azt mondta, elégedett az eredménnyel. Az eddigiek alapján ennél sokkal többet nem várhattak és akarhattak, aláírta volna előre ezt az eredményt.

– Ami a játékot illeti, sokkal jobban szeretek úgy nyerni egy fontos meccset, hogy 7–0-ra vezetünk, aztán lecsorog. Ezzel szemben ez nem így volt, negyedről negyedre kellett megnyernünk a találkozót, de mindegyiket tudtuk hozni. Ez mutatja, hogy nagy csata volt, mindkét fél igen taktikusan vízilabdázott, persze, becsúsztak hibák, de minőségi meccset vívtunk, amelyen észnél kellett lenni  – mondta.

Megjegyezte azt is, előzetesen megbeszélték, hogy védekezésben nem rulettezhetnek. Tehát nem olyan taktikát választottak, amivel lerohanják a BVSC-t, hanem azt: stabil, zárt védekezésre alapozva folyamatosan növeljék az előnyüket. Ez megtörtént, s végig azt történt, amit szerettek volna.

– Azért jobb lett volna, ha még a harmadik, meg negyedben sem azon kell idegeskedni, hogy két rossz mozdulattal elolvadhat az előnyünk. Ez a magyar bajnokság, itt észnél kell lenni. Gratulálok a BVSC-nek, mert nagyon összeszedetten játszott – tette hozá.

A két gólig jutó Sümegi Nóra belülről nagyon kemény csatának érezte a meccset, de erre is készültek. – Az elején a védekezésünk hiányos volt, amint ezt sikerült helyre rakni, onnantól a támadások is jobban működtek. Nagyon örülünk a győzelemnek, azt hiszem, ez remek felkészülés volt az UVSE elleni párharcra.

Az elődöntő szerdán 19 órakor kezdődik az UVSE otthonában, ami az egyik fél második sikeréig tart. A második találkozó május 6-án lesz Dunaújvárosban. A másik párosításban a Ferencváros és az Eger mérkőzik egymással a bajnoki fináléért.

DFVE–BVSC 
11–6 (3–2, 3–1, 3–2, 2–1)
DFVE: Aarts – Horváth 1, Sümegi 2, Garda 2, Szabó, Mahieu 2, Dobi 2. Csere: Maczkó (kapus), Sajben N., Mucsy 1, Pál, Jonkl, Somogyvári 1, Kardos D.
BVSC: Kakas – Ármai 2, Urvári, Polák, Mészáros Farkas 1, Fekete 1, Gémes 2. Csere: Tóth, Bereczki, Batizi, Kolarova, Kele, Kenderes. Vezetőedző: Stieber Mercedes.
Gól emberelőnyből: 3/8, illetve 2/6.
Gól ötméteresből: 1/1, illetve 0/0.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában