Képgalériával

2023.03.05. 20:00

Nem sok kétséget hagytak

Nagyszerű játékkal aratott magabiztos győzelmet szombaton hazai pályán a DFVE női vízilabda-együttese a BVSC ellen a bajnokság 15. fordulójában.

Gallai Péter

Dobi Dorináékat ezúttal nem késztette nagy csatára az ellenfél Fotó: Ihász Martin

Az Egerben piros lapot kapott Mihók Attila eltiltása miatt csak lelátóra ülhetett, helyette Vad Lajos meccselt. Ősszel nagy csatában nyert idegenben a dunaújvárosi csapat, most is arra számítottak, hogy nem lesz könnyű feladat a győzelem megszerzése. 

DFVE–BVSC 12–5 (4–1, 4–1, 2–2, 2–1) 
DFVE: Aarts – Dobi, Horváth 4, Mahieu 2, Szabó 3, Garda 1, Mucsy 1. Csere: Maczkó (kapus), Jonkl, Sajben 1, Somogyvári, Kardos D., Sümegi, Kardos L. Edző: Vad Lajos. 
BVSC: Kakas – Tóth, Mészáros 1, Fekete 1, Urvári, Gémes 3, Kele. Csere: Hajdú (kapus), Bereczki, Dobos, Kolarova, Batizi, Kenderes, Polák. Edző: Stieber Mercedes. 
Gól emberelőnyből: 3/10, illetve 2/10. 
Gól ötméteresből: 1/1, illetve 0/0. 

Gémes révén a vendégek szereztek vezetést, ami után a hazaiak védekezésben minden ajtót bezártak, közben pedig támadásban hatgólos etappal feleltek, a második negyed elején 6–1-volt már az állás. A folytatásban sem változott a játék képe, a DFVE remekelt, a BVSC játékosai továbbra sem találtak fogást és rést a dunaújvárosi együttesen. A harmadik negyed elején 9–2-nél egyértelmű volt, hogy ezúttal egy pillanatig nem kell izgulni a győzelem miatt a mérkőzésen, amelyen mindenki lehetőséget kapott a szakvezetéstől. 

Vad Lajos a lefújást követően elmondta, úgy érezte, az a gépezet, ami össze lett rakva Mihók Attila által, működött. 

– Nagyon szép dolgokat csináltunk, mellette azért sajnos voltak hibáink is, amin dolgozni kell. Úgy érzem, ez elég komoly siker a BVSC ellen, ami az eredményben is megmutatkozott – tette hozzá. 

Stieber Mercedes úgy kezdte, hogy nagyon nehéz mondania bármit is, mert nem erre számított, nem ezt várta a csapatától. Pedig jól felkészültek. – Nem értem, mi volt ez a megtorpanás, ennél többre vagyunk képesek, biztos vagyok benne. Még nem értük el azt a szintet, hogy ez hivatalos meccsen is kijöjjön, dolgozni fogunk ezen – mondta. 

A forduló rangadóját az Euro Kupa elődöntőjében múlt héten egymás ellen 12–12-öt játszó Eger és UVSE vívta egymással. A hevesiek már három góllal is vezettek, az Újpest aztán egyenlíteni tudott, s egyszer vezetni a végén, amivel meg is nyerték a meccset 12–11-el. Így továbbra is kétpontos előnnyel állnak a második helyen a DFVE előtt. További eredmények: Ferencváros–Tatabánya 23–7, Győr –Szentes 6–17, III. Ker. TVE– Szeged 8–4. 
A dunaújvárosiak kedden este újabb rangadó vár, a listavezető Ferencváros otthonában játszanak 20.30 órától. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában