Diákolimpia

2023.03.15. 21:44

Lábtoll-labda: az országos fináléért játszanak

A napokban Dunaújvárosban, a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskolában rendezték meg a lábtoll-labda diákolimpia megyei fordulóját az I–VI. korcsoportú versenyzők számára.

Gallai Péter

Az egyik aranyérmes duplázó, Rabi Marcell akcióban

Fotó: Gárdonyi

A megmérettetésre összesen hetvenhárom nevezés érkezett, öt dunaújvárosi és egy baracsi iskolából. A legnagyobb létszámmal a kereskedelmi vett részt a versenyen Horváth Edina testnevelő irányításával. Őket a Gárdonyi iskola versenyzői követték, továbbá nevezés érkezett még a Dunaferr, a Lorántffy, a Bánki, valamint a baracsi Széchenyi iskolákból. 
A verseny tétje az országos döntőbe való továbbjutás volt, egyéniben az első nyolc, a csapatok közül pedig az első hat szerezhetett erre jogot. Az I–IV. korcsoportból végül huszonkilenc versenyző szerzett erre jogot, az V–VI-ból harmincnégyen vehetnek részt a döntőben. 
Az eseményen többen is dupláztak az első helyen való továbbjutásban a különböző korcsoportokban. Csapatban és egyéniben is aranyérmes lett: Kerti Benett Noel (Gárdonyi), Nagy Hanna Jázmin (Gárdonyi), Kondor Anett (Gárdonyi), Rabi Marcell (Gárdonyi), Kattári Dávid (Dunaferr), Csenki Sára (kereskedelmi), Virág Viktória (kereskedelmi), Bartik Dominik (kereskedelmi). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában