Képgalériával

2023.02.13. 21:14

Ellenfélre várva, de jöhet most már a Bikáknak az oroszlán is

Megtettem, amit a világ várt tőlem – mondhatnák a dunaújvárosi jégkorongozók. Ugyanis a Dunaújvárosi Acélbikák egy elég változatos alapszakasz után könnyedén jutott túl a kvalifikációs play-offon. Az Újpestet 3–1-es összesítéssel búcsúztatta a DAB, és készülhet a rájátszásra.

Agárdy Csaba

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Dunaújváros Röviden: óriásit küzdve, kétgólos hátrányból fordítva aratott 3–2-es győzelmet a DAB az Erste Liga play-off kvalifikációjának negyedik mérkőzésén az Újpest ellen, és 3–1-es összesítéssel jutott be a sorozat legjobb nyolc csapata közé.

A két edző így látta a mérkőzést.

Niko Eronen, DAB: – Idegesek voltunk az elején, senki nem akart hibázni, de látni lehetett, hogy ha el akarod kerülni a hibákat, akkor is el fogod követni azokat. Kicsit mindig lekéstünk mindenhonnan, új volt ez a szituáció a játékosoknak, mert mindig nehéz dolog lezárni egy párharcot. A második harmad kemény volt számunkra, az Újpest nagyon jól játszott, tényleg az életükért küzdöttek, de a második és a harmadik harmad között a játékosok eldöntötték, hogy mi érdemeljük meg a továbbjutást, mi vagyunk az a csapat, amelyiknek tovább kell mennie. Óriási munkát végeztünk, Juho is oroszlánrészt vállalt ebből, de pontosan ez volt az, ami kellett ma nekünk. Nem a legjobb teljesítmény volt tőlünk ez ma, kellett a jó kapusteljesítmény, s végül egy góllal többet lőttünk ellenfelünknél. Köszönöm az Újpestnek ezt a párharcot, korrekt és szoros széria volt, és nagyon boldogok vagyunk.

Az Acélbikák most arra vár, ki választja a csapatot a rájátszásban. A tét a negyeddöntő

Virág Csaba, UTE: – Ezt a meccset meg kellett volna nyernünk, jól játszottunk, jól szálltuk bele, de ez a mérkőzés is tükrözte az idei idegenbeli teljesítményünket, hogy hiába játszunk helyenként jól, helyenként nagyon jól, egyszerűen nem tudjuk úgy befejezni a mérkőzést, hogy az győzelemmel érjen fel, és ez siralmas, így nagyon nehéz nyerni. Az biztos, hogy a harmadik harmadba nem jól szálltunk bele, nem úgy, ahogy kellett volna, visszább vettünk, az okokat a játékosok tudják, mi nem, hogy ez miért történt, de ez érvényes az egész szezonunkra. Nagyon sajnáljuk, de ez nem a mai mérkőzésen, hanem leginkább az elsőn és a harmadikon ment el, mert ott nem úgy álltunk bele, ahogy kellett volna, és elengedtük azokat a meccseket. Nagyon szépen köszönjük a szurkolóknak a támogatást, mindenkinek, aki otthon kilátogatott, illetve azoknak is, akik elkísértek minket az idegenbeli túrákra is, főleg úgy, hogy nem sok sikerélményünk volt, ezért örök hála nekik. Sajnáljuk, hogy így történt, nagy kudarc ez számunkra. Nem volt persze könnyű, mindössze négy légiósunk volt, talán nyolc légiós volt a minimum a többi csapatnál, de megtettünk mindent, ez a mai mérkőzésen is abszolút látszott, ez most ennyire volt elég, sajnáljuk, hogy így sikerült.

Négy meccs alatt megszerezte a három győzelmet a továbbjutáshoz a DAB

A dunaújvárosi táborban nagy az öröm, hiszen az utóbbi két évben a DAB nem jutott be a rájátszásba. Három évvel ezelőtt pont az Újpest volt az ellenfél, és akkor ők voltak a továbbjutók.
Most a dunaújvárosiaknak nincs más dolguk, minthogy megvárják, ki lesz az ellenfelük a négy közé jutásért. A BJAHC, a Gyergyói HK és a DVTK Jegesmedvék választhatnak az alapszakaszban mögöttük végző csapatok közül.

Dunaújvárosi Acélbikák – UTE 3-2 (0-0, 1-2, 2-0)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 270 néző. Vezette: Haszonits, Rencz, Kövesi, Balla.

DAB: Jarvinen – Brus, Varga, Embrich 1 (1), Ödman (1), Valtola 1 – Kmec, Svars, Dézsi (1), Somogyi 1, Szalma (1) – Léránt, Vas, Mihalik, Niskanen – Rybchyk, Lammi, Tamás, Marosi, Strenk, Szabó. Vezetőedző: Niko Eronen.

UTE: Rajna – Erdőhelyi, Jekunen, Just, Kovács A., Peresunko – Kiss D., Tornyai, Kiss P., Madácsi, Shirley – Kiss Ph., Pokornyi (2), Benk 1, Nemes (1), Németh 1 (1) – Balogh, Kovács S., Nádasy. Vezetőedző: Virág Csaba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában