Szerbiából is volt érdeklődés

2022.12.30. 18:00

Toboroztak a Bikák sportkarrierprogramjához

Agárdy Csaba

Felmérték a jelentkezők képességét, fizikumát Fotó: Laczkó Izabella

Fotó: LI

A Dunaújvárosi Acélbikák a minél hatékonyabb utánpótlás-nevelés érdekében nyáron meghirdette az Acélbikák Sportkarrierprogramot (ASP). Ifjabb Azari Zsolt, a DAB szakmai igazgatója így foglalta össze a kezdeményezés lényegét. 

– Az ASP egy vezető, célorientált sportkarrierprogram a tizenhárom-tizenhét év közötti korosztálynak. Az Acélbikák Sportkarrierprogram több mint egy jól csengő felhívás. Folyamatos képzéseinken olyan témakörökkel találkozhatnak a kiválasztott fiataljaink, mint a játékelmélet, az erőnlétfejlesztés helyes irányvonala, a korcsolya és a bottechnikai képzés, sportszakmai, testi és természetesen mentális fejlődés, hiszen mindezek egyben szükségesek ahhoz, hogy valaki hivatásos, elismert és sikeres élsportoló lehessen. Most csak toborzunk, felmérjük a jelentkezők képességeit, fizikai állapotát, majd utána dől el, ki vehet részt a programunkban. 

Az Acélbikák Sportkarrierprogramba jelentkezők először csütörtökön délelőtt találkoztak a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Azari Zsolt elmondta, az edzéseken ezúttal húszan vettek részt. Közülük tízen voltak dunaújvárosiak, és tízen az ország különböző pontjairól, akiket érdekel a klub által meghirdetett hosszú távú fejlesztési program. 

– Sőt, egy szerb fiatal érdeklődését is felkeltette a programunk. Nem egy délvidéki magyarról, hanem egy szerb nemzetiségű hokisról van szó, aki most Szegeden játszik. 

Az edzéseket Jávorics Gábor, Németh Péter, valamint Revák Zoltán tartotta, aki a dunaújvárosi klub sportigazgatója is egyben. 
A csütörtöki összejövetelen szóba került az is, hogy a klub odafigyel a játékosok tanulmányaira is. A DAB egyaránt jó kapcsolatot ápol a város általános és középiskoláival, és a Dunaújvárosi Egyetemmel is. 

A Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium – ide a DAB jégkorongozói közül most is többen járnak – igazgatója, Szemenyei István is részt vett az összejövetelen, és felvázolta a fiataloknak, a szülőknek, hogy a tanintézményük mennyire kiemelten kezeli a sportot, így a jégkorongot is. ACs 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában