Jégkorong

2022.12.07. 22:46

Még minden nyílt a Magyar Kupában – a Bikák egygólos veresége

A Magyar Kupa harmadik fordulójának első mérkőzésén a Budapest Jégkorong Akadémia HC otthonában korcsolyázott jégre a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata.

Agárdy Csaba

Fotó: BJAHC/Várhegyi Erna

Nem jó előjelekkel érkezett a Vasas Jégcentrumba a DAB, hiszen Niko Eronen nem számíthatott Jarvinen, Svars, Embrich és Török játékára sem.

Az Erste Ligában második helyen álló BJAHC ellen  szoros meccset vívtak az Acélbikák, így a jövő heti visszavágó előtt még nyílt a továbbjutás kérdése. (A két találkozó összeredménye alapján dől el, melyik együttes jut a négyes döntőbe. A második mérkőzést december 21-én Dunaújvárosban rendezik meg.)

Fotó: BJAHC/Várhegyi Erna

Az első harmad végén Schlekmann szerezte meg a vezetést. A Dunaújváros Ödman találatával egyenlített, de Djumic újra a BJA-t juttatta vezetéshez. A harmadik játékrész elején gyors gólváltás történt: Elo révén 3-1-re lépett el a hazai együttes, de Valtola gyorsan válaszolt. A 47. percben Elo és Varga is 5 perc + végleges büntetést kapott. Culigin találatával ismét kettő volt a különbség, de Szabó Csaba még faragott az újvárosi hátrányon – olvasható a Magyar Jégkorong Szövetség honlapján.

BJAHC – DAB 4-3 (1-0, 1-1, 2-2)

BJAHC: Kornakker – Pozsgai, Tóth G. (1), Culigin 1, Galoha (2), Djumic 1 – Varga, Garát, Elo 1 (1), Viikila (1), Schlekmann 1 – Gőz, Dóczi, Tóth R., Nagy, McCormick – Molnár, Weidemann, Ravasz. Vezetőedző: Kangyal Balázs.

DAB: Kovács – Léránt, Varga, Hadzinikolic 1, Somogyi, Szalma (1) – Brus (1), Vas, Dézsi, Niskanen, Valtola 1 – Erdély, Lammi, Marosi, Pinczés, Stan – Tamás, Horváth (1), Strenk, Szabó 1. Vezetőedző: Niko Eronen.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában