Futsal

2022.12.20. 18:31

Hitet adhat az újabb sikere a csapatnak

Izgalmas várakozás előzte meg a férfi futsal NB II. nyugati csoport 15. fordulójában a Dunaújváros Futsal érdi vendégjátékát hétfőn este. Az év utolsó meccsén zsinórban a harmadik DF-siker született, ami biztató a jövő évi folytatást tekintve.

Balogh Tamás

Elkezdett felzárkózni a középmezőnyhöz az együttes, az idei év hajrája remekül sikerült a számukra Fotó: Dunaújváros Futsal

A dunaújvárosiak egymásért küzdve ismét megszerezték a három pontot

Egy csapat számára az újabb győzelem mindig jókor születik, a Dunaújváros Futsal hétfő esti sikere, így karácsony előtt pláne kellemes ajándékul is szolgált azoknak, akik a nehéz időszakban is kitartottak mellettük. 

Tóth Árpád, a csapat edzője, és most már láthatóan a játékosai is nagyon komolyan vették a felkészülést erre a nehéznek ígérkező mérkőzésre. Szerencsére kellő létszámban, igaz tartalék kapus nélkül, de elszántan érkeztek a fontos bajnokira. 

Érd–DF 1–4 (1–1) 
DF: Cseresnyés – Ivacs, Kovács, Csányi, Németh. Csere: Varga, Paget, Fekete, Perjési, Szili, Godslove, Tóth. 

Az első félidő a tempót és a virtust tekintve szolidan kezdődött, és a játék képe alapján nem is lehetett csodálkozni, hogy nyílttá vált a csata. A vezető gól megszerzése a komoly tervekkel pályára lépő hazaiaknak sikerült, amire majdnem tíz percet kellett várni. Ez egyfajta ébresztőként is szolgált az újvárosiak számára, hiszen Godslove három percen belül egyenlített. Innen aztán mindkét fél egy fokozattal feljebb kapcsolt, mert látható módon a vezetés megszerzése volt a céljuk – a szünetig eredménytelenül. 

A második félidőre a DF is szemmel láthatóan feltüzelten tért vissza a pályára, aminek a hozadéka volt a komoly birkózás a sikerért. Az újabb gólra ismét tíz percet kellett várni. Ez Fekete Tamás érdeme lett, amivel a csapata átvette a vezetést. Ezt követően a lendületbe jött újvárosiak még kettőt lőttek. Godslove második találata után Csányi Dávid zárta a sort és állította be a végeredményt. Ezzel az együttes egymás után a harmadik győzelmét szerezte meg, s zárta újabb sikerrel az évet a nyolcadik helyen. 

Tóth Árpádnak, a Dunaújváros Futsal edzőjének a mérkőzés utáni nyilatkozatából idézünk: – Sajnos belealudtunk a mérkőzés elejébe. A tizedik perc környékén kezdtünk ébredezni. Akkor taktikát váltottunk, és feljebb toltuk a védekezésünket. A második félidőben már a mi akaratunk érvényesült, és megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Nem játszottunk tökéletesen, de egymásért küzdve ismét megszereztük a három pontot. 

További eredmények és az állás 

A forduló további eredményei: Hidegkúti SC – Szigetszentmiklós 6–6, Nagykanizsa – TFSE 5–2, PTE-PEAC – UTE 5–5, a Tihanyi FC – Mad Dogs Futsal találkozót januárra halasztották. 

A bajnokság állása: 1. TFSE 36 pont/15 mérkőzés, 2. UTE 34 pont/15, 5, 3. Haladás II 30 pont/14, 4. PTE-PEAC 30 pont/15, 5. Mad Dogs Futsal 28 pont/14, 6. Nagykanizsa 27 pont/15, 7. Tihany 19 pont/14, 8. Dunaújváros Futsal 18 pont/14, 9. Érd 15 pont/15, 10. Hidegkúti SC 7 pont/14 pont, 11. Szigetszentmiklós 5 pont/15, 12. Tolna-Mözs 4 pont/14. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában