Jégkorong

2022.12.11. 22:14

Háromgólos vezetés után vereség Debrecenben

Hiába vezetett 4-1-re a 35. percben, fegyelmezetlenségei és gyenge emberhátrányos játéka miatt 6-5-ös vereséget szenvedett a DAB a DEAC otthonában a jégkorong Erste Ligában. A dunaújvárosiak ezúttal sem számíthattak Embrich és Svars játékára, akik továbbra is sérültek.

Agárdy Csaba

Fotó: DEAC

A találkozóról: a 10. percben megkapta első emberelőnyét a DEAC, és ezzel élni is tudott, mert egy kipattanót a bántóan üresen hagyott – egykori DAB-légiós - Izacky kotort a kapuba (1-0). A gól után két lehetőségük volt a mieinknek az egyenlítésre, majd Jarvinen védett szintén kettőt, a továbbra is nagy iramú meccsen. A 18. percben szép kontrát vezettek az Acélbikák, és a támadás végén Dézsi lőtt óriási gólt a bal felsőbe, így az első felvonás 1-1-es döntetlennel ért véget.

A második eleje parádésan alakult a DAB számára, mert egy szép ellentámadás végén Varga lőtt a bal felsőbe a 21. percben, majd két és fél perccel később Szalma a másik sarkot lőtte ki rettentően pontosan, pillanatok alatt kétgólos fórba hozva ezzel a Bikákat (1-3). A hazaiak megzavarodtak, igazából magukhoz sem térhettek, amikor Somogyi emberelőnyből már háromgólosra növelte a DAB előnyét (1-4). Időt is kértek a debreceniek, és igyekeztek rálépni a gázpedálra, ám Jarvinen több bravúrt is bemutatva, őrizte a dunaújvárosiak előnyét. A harmad vége azután borzasztóan alakult a dunaújvárosiak számára, mert egy rossz csere után gyengén védekeztek a Bikák, ebből Smirnov büntetett a 35. percben. Majd bő egy perccel később saját harmadában adta el a korongot a DAB, és ezt Zalamai váltotta gólra, így újra teljesen nyílt lett a meccs (3-4).

Az újabb térfélcserét követően megint egy teljesen felesleges, indokolatlan szabálytalanság miatt kerültek emberhátrányba a Bikák, és ahogy eddig, ez most sem bizonyult jó ómennek, mert Dalecky révén nagyon hamar kihasználta ezt a DEAC, így kezdődhetett minden elölről a 42. percben (4-4). Szalma ugyan gyorsan visszavehette volna a vezetést, ám ehelyett megint jött egy DAB-fegyelmezettlenség, és máris a debreceniek vezettek a 47. percben (5-4). A vége 6-5-ös hazai győzelem lett.

DEAC – DAB 6-5 (1-1, 2-3, 3-1)

DEAC: Gönczi (1) – Bogesic, Zalamai 2 (2), Dalecky 1, Sági 1, Spirko (5) – Bukor, Sosunov, Izacky 1, Novotny (1), Smirnov 1 – Molnár G., Vokla, Borbát, Kozma, Molnár D. – Zilahi, Karda. Vezetőedző: György József.

DAB: Jarvinen – Léránt, Varga 1 (1), Hadzinikolic (4), Somogyi 1, Szalma 1 (1) – Brus (1), Vas, Marosi, Niskanen (2), Valtola – Erdély, Lammi, Dézsi 2, Szabó, Török – Pinczés, Horváth, Stan, Tamás. Vezetőedző: Niko Eronen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában