Az ősz legjobbja

2022.12.27. 19:15

Godslove az őszi idény legjobbja, csapata, a Dunaföldvár az élen

Egejuru Godslove, az FC Dunaföldvár nigériai születésű támadója bizonyult a Tolna megyei I. osztályú focibajnokság őszi idénye legjobb játékosának a Tolnai Népújságnál a szakma értékelései alapján. A Dunaújvárosban élő támadó, aki a helyi futsalcsapatban is játszik, különösen büszke rá, hogy harminchat évesen is elismerik azt, amit letesz a pályára.

Rónai Gábor

A Dunaújvárosban élő Egejuru Godslove a szezon végén is a többi csapat fölé emelkedne Fotó: MGy/TN

Nagyszerű évet zár Egejuru Godslove. Az FC Dunaföldvár magasabb osztályt is megjárt támadója hatszor kapott helyet a hétvégi fordulók csapatában, s ezzel ő lett a szakma döntése alapján az őszi szezon legjobbja a megyei élvonalban. A 37. évében járó támadó a Dunaújváros Futsal együttesében is szorgosan rúgja a gólokat, úgy, hogy több meccset kihagyott, tizennégy találatnál jár. 
A tolnai első osztályt tizenhét év után vezeti ismét az őszi idényt követően a Dunaföldvár, a góllövőlistát pedig Godslove, aki itt is tizennégyszer talált be az ellenfelek kapujába, három mesterhármasa is volt. 

– Tudja, miért keresem? 
– Természetesen tudom – felelte Egejuru Godslove, akit Dunaújvárosban, karácsonyi készülődés közepette hívtunk fel. – Meglepetésként ért, de jómagam és a családom is nagyon örültünk neki, hogy engem választottak a legjobbnak. Új lendületet ad nekem tavaszra ez a cím, szeretném onnan folytatni, ahol ősszel abbahagytam. 
– Nem mi választottuk, az edzők, a szakma döntött így! Hatszor szerepelt a hétvégi válogatottakban, többször senki... 
– Nagyon boldog vagyok, hogy harminchat évesen ilyen elismerést kaphattam, ez remek visszacsatolása annak a munkának, amit az őszi szezonban elvégeztem. 
– Díjat nyert, a félév gólkirálya lett, elégedetten tekint vissza? 
– Nem igazán, mert több gólt reméltem! – tette hozzá nevetve. – Tizennégyet szereztem, de nem vagyok teljesen elégedett. Sokkal több is lehetett volna, de hol betegségek, hol sérülések nehezítették a dolgom. Amikor legutóbb beszéltünk, azt mondtam önnek, hogy minden meccsre két góllal tervezek, ez egyelőre még várat magára. Talán majd tavasszal… 
– Nemcsak ön, klubja is jó őszt zárt, meglesz a bajnoki cím? 
– Egy lépést tettünk e felé, de még hosszú a szezon, sok nehéz meccs vár ránk. Ugyanakkor bízom a csapatban, mert jól teljesítettünk. Ezt is mondtam már önnek: Bicskén és Iváncsán is bajnok voltam, remélem, jövő nyáron az FC Dunaföldvárral is az leszek. 
– A karácsony miként telik? 
– Itthon töltjük Dunaújvárosban a párommal és a kislányommal. Csupán Csurgóig utaztunk, a nagypapához. Az otthoniakkal interneten tartom a kapcsolatot. Már csak édesanyám él, apu három éve itt hagyott bennünket. Heten vagyunk testvérek, de összetartó család vagyunk, fontos számunkra az ünnep. 
– Milyen egy karácsony a Godslove családban? Vannak szokások, amiket áthozott hozzánk? 
– Nem igazán. Nigériában ilyenkor jó idő van, az emberek kint vannak az utcán, utcabálokon mulatnak, jól érzik magukat, otthon így ünneplik a karácsonyt. Magyarországon ilyenkor hideg van, ezáltal esély sincs hasonlóra. De nem is vágyom rá, a lényeg, hogy minél több időt együtt tölthessek a szeretteimmel, mert ha folytatódik a bajnokság, akkor az edzések és a meccsek miatt erre ritkábban adódik lehetőség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában