DAB

2022.12.04. 21:06

Az első gól még a Bikáké volt

Két erdélyi csapat ellen játszott a héten hazai jégen mérkőzést a DAB a jégkorongozók Erste Ligájában, és mindkettőt elveszítette. Csütörtökön 9-7-re nyert a Csíkszereda, vasárnap pedig a Corona Brassó 3-1-re.

Agárdy Csaba

Fotó: LI

Jól kezdtek a Bikák, jobbára a Brassó harmadában folyt a játék az első percekben, után kiegyenlítődött a játék, mégis Brus a 16. percben megérdemelten szerzett vezetést a DAB-nak, és az eredmény a szünetig nem változott. A hátralévő két játékrészben azonban csak a vendégek voltak eredményesek, és 3-1-re meg is nyerték a találkozót.

Niko Eronen, a Dunaújvárosi Acélbikák vezetőedzője: – Azt beszéltük meg a meccs előtt, erősen kezdünk, hogy megadjuk az alapot a hasonló folytatásra. Az előbbit sikerült is megvalósítanunk, megszereztük a vezetést, az első harmad ilyen szempontból rendben volt. A másodikban egyik csapat sem tűnt túl frissnek, egyenlő erők harcát láthattuk, viszont mi nagyon hanyagok voltunk, sok korongot adtunk el, ezekből sajnos lehetőségeket teremtettünk ellenfelünknek. Ma nem azt a DAB-ot láttuk a jégen, amit megszoktunk, valami hiányzott, csapatként nem játszottunk jól, ez szomorú, de elmondtam a srácoknak, ha egy kicsit félremennek a dolgok, akkor csak még keményebb munkával tudunk visszatalálni a helyes útra, ezt is fogjuk csinálni.

DAB – Corona Brasov 1-3 (1-0, 0-2, 0-1)

DAB: Kovács – Léránt, Varga, Hadzinikolic, Somogyi (1), Szalma – Brus 1, Vas, Dézsi, Niskanen, Valtola – Erdély, Lammi, Marosi, Pinczés, Török – Szabó, Horváth, Stan, Strenk. Vezetőedző: Niko Eronen.

Brassó: Toth – Garcia, Sweeney, Kóger 1, Schaber (1), Van Wormer – Boriszenko, Bors, Domingue (1), Gliga, Kovács – Gajdó T., Vasile, Sills 2, Szabó, Zagidullin (1) – Antal, Gajdó B. Vezetőedző: Dave MacQueen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában