A DKSE ifjú tornászai kitettek magukért a hazai rendezésű utánpótláskupán

2022.11.23. 20:21

Nagyszerű versenyen, telt ház előtt szerepelhettek a fiatalok

Népes közönség fogadta szombaton a dunaújvárosi tornacsarnokban a 2022. évi DKSE kupa női tornászverseny négy korosztályának versenyzőit, akik tíz klub (Veszprém, Szeged, FTC, Eger, Balance ATC, Pécs, Szombathely, Miskolc, Postás, DKSE összesen 123 versenyzőjeként versengtek.

Antal Lajos

A szövetség sportigazgatója, az olimpiai bajnok Berki Krisztián adta át a kezdők között legjobbnak járó kupát Tombor Anna Lénának

Fotó: Laczkó Izabella

A tökéletes szervezés mellett lebonyolított versenyen öt számban álltak a szerekhez a tornászok, hogy összemérjék tudásukat. A kupa hivatalos részét Berki Krisztián olimpiai bajnok, háromszoros világbajnok és hatszoros Európa-bajnok, a Magyar Torna Szövetség sport­igazgatója nyitotta meg. 

Találkozás a példaképek egyikével, Kovács Zsófiával Fotó: Laczkó Izabella 

Jelenlétével megtisztelte a versenyt Kovács Zsófia kétszeres olimpikon, háromszoros Európa-bajnok, valamint a magyar női tornászválogatott tagjaként a DKSE további kiválóságai, Czifra Bettina Lili, Makai Lilla, Mayer Gréta és Székely Zója. Az eseményre teljesen megtelt a sportcsarnok, ugyanis a szülők és hozzátartozók is nagyon szép számmal érkeztek. 

A szülők és hozzátartozók teljesen megtöltötték a csarnokot a több mint száz résztvevő mellett Fotó: Laczkó Izabella

A pontozóbírók között a város tornasportjának több korábban meghatározó személyiségét is megtalálhattuk: Eszenyiné Király Ágnes, Prémusz Krisztina, Rábavölgyiné Németh Erzsébet, Salamonné Szabó Éva és Sólyomvári Ágnes neve ismerősen cseng a tornaszeretők táborában. A szárnyaló dunaújvárosi szak­ág erejét jól mutatja, hogy a kupán megszerezhető ötvenegy éremből összesen huszonegyet, nyolc aranyat, hat ezüstöt és hat bronzot nyertek a DKSE tornászlányai. 
A hosszúra nyúlt versenynap végén Trenka Jánost kérdeztük, aki ezúttal nem a ­DKSE vezetőedzőjeként, hanem pontozóbíróként és szülőként vett részt a versenyen. 

Látványos gyakorlat Fotó: Antal Lajos

– Milyen érzés volt e két pozícióban figyelni a bemutatott gyakorlatokat? 
– Mindkét szemmel jó érzés volt, mert kívülről is láthattam versenyezni a gyerekeket. Szülőként nagy élmény volt figyelni a kislányom versenyzését. Pontozóként elfogultság nélkül mondatom, hogy reális eredmények születtek, és a számokat összegezve kijöttek a versenyzők közötti különbségek. 

– Örömmel láttuk, hogy az olimpiai bajnok Berki Krisztián, és válogatott tanítványai is megtisztelték jelenlétükkel a versenyt. Könnyen fogadták el a meghívást? 
– Mindenki szívesen jött ide, és Berki Krisztián külön is megemlítette a szívélyes fogadtatást és a verseny jó hangulatát. Dunaújvároshoz sok kellemes emléke fűződik. A tanítványaim pedig érzik, egy ilyen alkalommal mellettem van a helyük (mosolyog). 

Az idősebb korosztály tagjai is megmutatták tudásukat Fotó: Antal Lajos

– Miként értékeli a látottakat? 
– Összességében úgy gondolom, hogy lehet látni jó utánpótlás-versenyzőket, mind országosan, mind pedig itt helyben, Dunaújvárosban. 

– Kijelenthetjük, hogy itt versenyeztek a jövő Kovács Zsófiái? 
– Ezt nem tudom pontosan megmondani, de látok elhivatott edzőket, gyerekeket és szakmai műhelyeket. Bármi lehetséges. 

– Mi volt a legkellemesebb meglepetése a nap folyamán? 
– Úgy vélem, igazságos verseny volt, ami számomra mindig fontos. Nagyon örültem, hogy több fontos vendégünk vett részt az eseményen. A meghívottak által képviselt szervezetektől látom a jövőbeli együttműködési szándékot. Derűlátással tölt el, hogy a helyi szülők és vállalatok összefogtak, ami támogatásukban is megjelenik. Büszkeséggel tölt el, hogy a kupa fődíját, egy női kerékpárt dunaújvárosi tornásztehetség nyert meg. 

A kicsik is szeren voltak Fotó: Antal Lajos

A II. DKSE Kupa hazai versenyzőinek dobogós eredményei 
Serdülő egyéni összetett: 3. Golubov Csenge. 
Kezdő egyéni összetett: 1. Tombor Anna Léna, 2. Ágoston Szonja. 
Zsebibaba II. csapatverseny: 2. DKSE. 
Zsebibaba III. csapatverseny: 1. DKSE A, 2. DKSE B. 
Kezdő korcsoport szerenkénti dobogósok: 
Ugrás: 1. Vajai Gréta, 2. Tombor Anna Léna. 
Korlát: 3. Tombor Anna Léna. 
Gerenda: 1. Ágoston Szonja, 3. Tombor Anna Léna. 
Talaj: 1. helyezett Tombor Anna Léna. 
Haladó korcsoport szerenkénti dobogósok: 
Korlát: 3. Kiss Federika Dóra. 
Serdülő korcsoport szerenkénti dobogósok: 
Ugrás: 1. Szíj Emese Ada, 2. Golubov Csenge. 
Korlát: 1. Szíj Emese Ada, 2. Fehér Lili, 3. Tóth-Pál Rebeka. 
Gerenda: 1. Szíj Emese Ada, 2. Margiotta Karolt. 
Talaj: 3. Golubov Csenge. 
Az egyéni versenyzők közül a kezdőknél Tombor Anna Léna hozhatta el a legjobbnak járó kupát és az aranyérmet, illetve az egyik támogató felajánlásából egy kerékpárt is átvehetett. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában