Lábtoll-labda

2022.10.17. 21:18

Öt gárdonyis diákkal a válogatottban

A Nemzeti Tehetség Programba benyújtott sikeres pályázatának köszönhetően a Magyar Lábtoll-labda Szövetség a napokban rendezett németországi versenyre a felnőtt mellett nevezni tudta utánpótlás-válogatottját is.

duol.hu

A csapat tagjai versenyen kívül is játszottak

Fotó: Gárdonyi

Utóbbinak voltak tagjai a Gárdonyi-iskola fiataljai, akik között több tehetség is van, s eddigi sporteredményük, teljesítményük alapján kiérdemelték a részvételi lehetőséget: Irowa Noel, Kattári Dávid, Kondor Anett, Rabi Marcell és Zudor Milán Csaba. 
– Kattári Dávid az ifjúsági korcsoportba tartozik, a többi sportoló még csak serdülő. Számukra a versenyen való részvétel célja egyebek között eddigi tevékenységük megerősítése, versenyzési lehetőség biztosítása kiemelt bajnokságon, csapatkohézió erősödése, új versenyzési technikák megismerése. A sikeres magyar felnőttversenyzés mellett sportolóink is az elvártaknak megfelelően szerepeltek, kemény küzdelmekben. 

A csapatok csoportmérkőzései után alsó ágra kerültek, ahol már nyert játszmájuk, meccsük is volt. A négy fiú alkotott egy csapatot, Kondor Anett pedig az Újszászi ­VVSE két sportolójával játszott, Szaszkó Dorkával és Csák Viviennel. – Elégedett vagyok a sportolóim eredményével, korosztályuktól ez volt várható. Közben nagyon sokat játszottak meccsen kívül is német, olasz, kínai, francia sportolókkal. Megismerkedtek Peter von Rüdennel, aki elsőként alapított lábtoll-labdaklubot Európában, az FFC Hagent, 1991-ben – tájékoztatta lapunkat Kohán Árpádné, a Gárdonyi edzője. 
A dunaújvárosi versenyzők eredményei. Férficsapatverseny: 19. Női csapat: 5. Női páros: 9., Kondor Anett a Tápióbicske LSE játékosával, Szigedi Hannával játszott együtt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában