Jégkorong

2022.10.07. 20:59

Hétvégén elrajtol az Andersen Liga

Két dunaújvárosi csapattal a mezőnyben – Worm Angels, Dunaújvárosi Acélbikák-ASP – a hétvégén elrajtol a jégkorong Andersen Liga, az újjászervezett másod­osztályú országos bajnokság.

Szabó Szabolcs

Győri Tamás és a Worm vasárnap hazai jégen kezd

Fotó: DH-archív

Az Andersen Liga mezőnyét az U21-es bajnokság alsóházi csapatai és a korábbi ob II-es mezőny együttesei alkotják. Az Andersen Ligába nevezett csapatok: Dél-Budai HC Farkasok, DAB-ASP, FTC-Telekom, Goodwill Pharma Szegedi Vízmű, Lehel HC, MAC Ikonok, Sportországi Cápák, UNI Győr ETO HC, Worm Angels. 
A sorozatban fiatal tehetségek és rutinos játékosok, korábbi válogatottak és Erste Liga-győztesek is szerepelnek, így izgalmas és érdekes találkozókra lehet számítani. Az alapszakasz október 8-tól február 25-ig tart, ezt követi a rájátszás, amelybe az első nyolc helyezett jut be. A negyeddöntő és az elődöntő két-két győztes meccsig, a finálé három győztes találkozóig tart – olvasható a Magyar Jégkorongszövetség közleményében. 
Az első forduló párosításai. só. Szombat: Lehel HC–Goodwill Pharma Szegedi Vízmű, FTC-Telekom–Dél-Budai HC Farkasok, Sportországi Cápák –DAB-ASP. Mindhárom találkozó 19 órakor kezdődik. Vasárnap a dunaújvárosi Worm Angels az UNI Győr ETO HC együttesével játszik 17.30 órától a helyi jégcsarnokban. Az első kör szabadnapos együttese pedig a MAC Ikonok gárdája lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában