Asztalitenisz

2022.10.13. 19:53

A celldömölkiek ellen folytatja a DASE gárdája

Jelentős változások zajlottak le a Dunaújvárosi Asztalitenisz Sportegyesület (DASE) életében a közelmúltban.

SzSz

Oroszki Viktor, Oroszki Péter és Kovács Domonkos is már számos szép győzelmet aratott az NB-s bajnokságban Fotó: DASE

A DASE búcsút intett korábbi régi bázisának, a Móricz Zsigmond Általános Iskolának, és a Petőfi-iskolába tette át székhelyét. Itt öt asztalon, remek feltételek mellett gyakorolhatnak a lelkes utánpótlás- és felnőtt sportolók is. 
Mint ismert, a DASE a legutóbbi szezonban megsüvege­lendő, bravúros teljesítménnyel biztosította be az NB I.-es tagságát. 
 

A fiatal Oroszki Péter is bemutatkozott az újvárosiak első csapatában

A szeptember elején indult új, 2022/2023-as idényt pedig összességében jó eredményekkel nyitotta. 
Az első számú felnőttgárda már Beloiannisz új, nemrég átadott csarnokában látja vendégül riválisait, amíg a megyei bajnokságokban érdekelt ­DASE-csapatok a Petőfiben játszanak hétről hétre. 
A NB I.-es gárda keretéből távozott Volentics Anna, akire egyre több feladat hárul majd a nemzeti csapatnál. Erősítésként pedig érkezett az újvárosiakhoz az ifjú tehetség, Oroszki Péter. 
Az első fordulóban a Tatai AC első számú kollektívája ellen kezdte a pontvadászatot. A remek erőkből álló hazaiak a papírformának megfelelően otthon tartották a bajnoki pontokat (3–11). 
Az újvárosiak győzelmeit Kovács Domonkos és Oroszki Viktor (2) szerezték. 
A második körben a DASE a Győri Elektromos VSK II. gárdáját látta vendégül Beloianniszban és aratott sima győzelmet (11–3). 
A DASE pontszerzői: Kovács Domonkos – Oroszki Viktor, Szabó Attila –, Fenyvesi Flórián, Oroszki Viktor 2, Oroszki Péter 2, Kovács Domonkos 2, Fenyvesi Flórián 3. 
A harmadik fordulóban a Pénzügy­őr SE otthonában léptek asztalhoz Oroszkiék, és szoros csatában maradtak alul a házigazdával szemben (6–8). 
A dunaújvárosiak pontszerzői: Kovács Domonkos 3, Oroszki Viktor 3. 
A negyedik körben pedig Pécsre látogattak Szabó Attiláék (5–9). 
A dunaújvárosiak pontszerzői: Kovács Domonkos – Oroszki Viktor, Kovács Domonkos, Oroszki Viktor, Oroszki Péter, Szabó Attila. Az ötödik fordulóban, október 16-án a DASE hazai környezetben játszik majd a CVSE-Swietelsky gárdájával. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában