érmet szerzett

2021.06.14. 06:47

Kovács Zsófia ezüstje az eszéki világkupán

Szombaton és vasárnap rendezték meg a tornászok eszéki világkupájának fináléit, ahol a DKSE két versenyzője felemás korláton volt érdekelt. Itt Kovács Zsófia ezüstérmet szerzett, Makovits Mirtill pedig nyolcadik lett. A két lány gerendán és talajon nem tudott döntőbe jutni.

Morva Dávid

Budapest 20190831 Torna 2019 Országos bajnokság OB Nemzeti Sport Fotó Tumbász Hédi Kovács Zsófia

Fotó: archív

Elsőként Makovits Mirtill tekintett vissza a selejtezőkre: – A felemás korláttal nagyon elégedett vagyok, ötödikként kvalifikáltam magam a döntőbe, aminek nagyon örülök. Pénteken a talaj selejtezője jött, ahol ugyan megvolt a gyakorlatom, de pontatlan volt, ezzel annyira nem vagyok megelégedve, és ezáltal sajnos a döntő se jött össze. Igyekszem a közeljövőben az összes pontatlanságot kijavítani és még többet fejlődni.

Makovits Mirtill nem tudta megismételni a selejtezőbeli teljesítményét a döntőben

Kovács Zsófia számára sem alakult úgy a péntek, ahogyan tervezte: – Sajnos a gerendám nem sikerült, leestem a flic szupléból, ezt most csináltam versenyen először, mert egylábas szuplé helyett megváltoztattam kétlábasra. Sajnálom nagyon. hogy nem sikerült, de igyekszem a következő versenyen kijavítani a hibáim.

Aztán szombaton mindketten érdekeltek voltak a felemás korlát fináléjában. Itt a kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia 14,266 ponttal második lett a belgák világbajnoka, Derwael Nina mögött. A csapattal Eb-3. helyezett Makovits Mirtill viszont nem tudta megismételni selejtezőben nyújtott teljesítményét, rontott, így 10,233 ponttal a 8. helyen fejezte be a viadalt.

Kovács Zsófia: – Nagyon örültem, hogy sikerült megtartani a második helyezést, ugyanúgy, mint a selejtezőben. Igazából az volt a célom a döntőben, hogy sikeres gyakorlatot mutassak be! A végén a leugrásban volt egy érzékelhetően „nagyobb” rontásom, de látszik, min kell még csiszolni.

Kovács Zsófiának a gerenda nem, ellenben a felemás korlát nagyon jól sikerült, ahol második helyezett lett Fotó: Tumbász Hédi/NS

Trenka János edző így értékelte a látottakat: – Zsófinak sikerült a gyakorlata, de ő is érezte, a leérkezése nem volt teljesen tiszta. Ami miatt nagyon boldogok vagyunk, hogy kétszer is megcsinálta a 6,2-es, az eddigi legnehezebb és legerősebb gyakorlatát. Az látszik, hogy van még benne néhány tized amivel tudunk tovább menni. Zsófit ezen a versenyen a szer aktuális világbajnoka előzte meg, úgy gondolom, nincs miért szégyenkezni, büszke vagyok rá. Erős mezőny volt, több korábbi világ-, Európa-bajnoki döntős tornászt sikerült maga mögé utasítania. Ezt követően a héten megyünk még Dohába, ott lesz még egy világkupa, utána pedig már csak az olimpiára koncentrálunk.

Makovits Mirtill teljesítményét pedig így foglalta össze: – Mirtillnek több rontása volt a fináléban, sajnálom őt emiatt, a kezdése nem sikerült jól, és ez rányomta a bélyegét a későbbiekre, így lett nyolcadik a döntőben.

Altorjai Sándor csapatvezető azt mondta, örömteli, hogy Zsófi a gyakorlat végén megcsinálta a Cukaharát. Mirtillt sajnálta, mert nagyon elkeseredett a rontása miatt, de ez számára tapasztalatszerzés, úgyhogy nem szabad csüggednie, tovább kell lépni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában