kézilabda

2021.05.17. 21:09

Kettős győzelem után jöhet a döntő

Hétfőn este a ligakupa elődöntőjének visszavágóját játszotta a Dunaújvárosi Kohász kézilabdaegyüttese a Vasas otthonában. Miután az első mérkőzésen kiütéses DKKA siker (40–22) született, így a továbbjutás kérdése már a második találkozó előtt eldőlt.

Gallai Péter

Fotó: LI

Vasas – DKKA 28–37 (17–19)

DKKA: Wéninger – Horváth 4, Ferenczy 2, Krupják-Molnár 2, Nick, Román 13 (1), Fodor 8. Csere: Hlogyik (kapus), Barján 4, Mihály 2, Bulath, Szalai, Matucza, Husti 2, Kazai. Vezetőedző: Vágó Attila.

A fiatalokkal felálló csapat a második mérkőzést is simán nyerte, igaz, több olyan periódus is volt, amikor sokat hibázott az együttes. Ez most azonban belefért és a Kohász kettős győzelme nem forgott veszélyben.

Román Dorina megszórta magát, tizenhárom gólig jutott
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A csapat a sorozat döntőjében a Kispetet búcsúztató, az NBI/B nyugati csoportjának második helyén álló Kozármislennyel találkozik.

A klubhoz kapcsolódó hír, hogy a szerződését hosszabbító tizenegy játékos után hétfőn este bejelentették az első új igazolást, Kukucska Viktóriát is honlapjukon, akinek nem ismeretlen a Kohász csapata. A 20 éves jobbátlövő ugyanis ízig-vérig dunaújvárosi nevelésű, hét évesen kezdett el kézilabdázni Meggyes Rita irányítása alatt, s egészen a 2014/2015-ös szezonig itt játszott, majd Hajdu János hívó szavára szerződött Balatonboglárra, a Nemzeti Kézilabda Akadémiához (NEKA). Az elmúlt években fokozatosan építette fel magát, mára az NBI-ben szereplő Boglári Akadémia-SZISE egyik alapemberévé vált, amit a szezonban lejátszott huszonegy felnőtt bajnoki találkozója is bizonyít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában