Egy félidő után eldőlt

2021.04.11. 20:38

Nagyon szétesett a játék, leginkább a védekezés

A futsal NB I alsóházának ötödik fordulójában pénteken este a Ferencváros már az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát, miután ötgólos vezetésre tett szert a Dunaferr DUE Dutrade FC ellen.

Balogh Tamás

Csányi Dávid a labdával, sajnos a játékszert az ellenfél tizenegyszer juttatta a dunaújvárosi kapuba a mérkőzés során

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A bemelegítés barátságos hangulatban zajlott a hazai szempontból meglehetősen goromba eredményt hozó találkozó előtt. Az újvárosiak mestere az előző hetek szorgalmas munkájára alapozva, óvatos bizakodással irányította a tanítványait, de közben elismerte, a Fradi a mérkőzés esélyese. A vendégek edzője nem rejtette véka alá: győzelmet vár ettől a portyától. Számára az izgalmakat egy sornyi fontos játékosának nélkülözése jelentette.

Dunaferr DUE Dutrade FC – FTC-Fischer Klíma 2–11 (0–5)

Dunaferr: Cseresnyés – Csányi, Boldizsár, Dorogi, Németh. Csere: Bán (kapus), Váradi, Kovács, Garda, Szabó, Kürti, Bartha. Edző: Facskó József.

Gólszerző: Németh (22.), Kovács (35.), illetve Rábold (2., 32.), Öreglaki (12., 37.), Fekete (13., 20., 33.), Büki (27., 36, 40.), Östör (17.).

A csapatok óvatos, kulturált labdamenetek közben mérték föl egymás pillanatnyi formáját, elszántságát. A passzív idillnek a vendégek vetettek véget: Rábold, Öreglaki, Fekete, Östör, majd újra Fekete góljaival. A hazai csapat bár nem tétlenkedett, de nem tudta lassítani őket. Csányi, Németh, Szabó, Bartha lövésekkel is próbálkozott, Dorogi és Boldizsár a mezőnyben próbált emlékezetest alakítani. A játékrész végére U17-es újoncokat avattak a hazaiak, a sérüléséből visszatérő Bánt a kapuban, Váradit pedig a mezőnyben.

A szünetet követően hazaiak egy alapos edzői fejmosás után, támadásban egy tetszetősebb hozzáállással jelentkeztek. Ennek eredményeként előbb Németh, majd Kovács szépített az eredményen. A védekezés nem sokat javult, amit Rábold, Fekete, Öreglaki és Büki a mesterhármasával is bebizonyított.

Cseresnyés a legtöbbször kiszolgáltatott helyzetbe került, így nem csoda, hogy ismét a mezőnyben, ezúttal lőtt gól nélkül, de bátor, csatárszerű teljesítménnyel próbált revansot venni. A zöld-fehérek sikere ilyen különbséggel is megérdemeltnek mondható.

Facskó József leginkább azt bánja, ilyen rutinos csapatnak ajándék gólokat adtak

Facskó József így értékelte a mérkőzést: – Gratulálunk a Fradinak, mert ismét érvényesítette a papírformát, és a tudását kivitte a pályára. Nagyon sajnálom, hogy ez így alakult, mert úgy gondolom, jól felkészültünk a mérkőzésre. Amikor a srácok betartották a taktikai utasításaimat, akkor viszonylag rendben volt a játékunk. Előfordult, hogy ezt figyelmen kívül hagyták, és a maguk kezébe vették az irányítást, az hozta magával ezt az eredményt. Nagyon szétesett a játékunk, leginkább a védekezésünk. Ebből aztán nagyon könnyű Fradi-gólok születtek. Ezt bánom a leginkább, hogy ilyen rutinos csapatnak ajándékgólokat adtunk.

Mahalek Attila, a Ferencváros edzője: – A játékunk időnként döcögős volt, de magabiztosan nyertünk. Néhány begyakorolt figurából gólokat szereztünk. Legközelebb sokkal jobb teljesítményre lesz szükségünk. Azt nem mondanám, hogy alapgázon játszottunk, de talán tudat alatt nem sikerült annyira felpörögnünk. Persze, ez nem is olyan könnyű, pláne nézők nélkül és pénteken este. Ennyi volt ebben a mérkőzésben.

Csányi Dávid a labdával, sajnos a játékszert az ellenfél tizenegyszer juttatta a dunaújvárosi kapuba a mérkőzés során
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában