kézilabda

2021.03.29. 21:42

A negyeddöntőt szeretnék sikerrel kezdeni

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese kedden 18 órától a Mosonmagyaróvár otthonában lép pályára a ligakupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Gallai Péter

Fotó: LI

Eredetileg ez lett volna a párharc visszavágója, azonban az első, dunaújvárosi találkozó az ellenfél koronavírus-fertőzése miatt elmaradt. Azt a meccset majd április 10-én rendezik meg Dunaújvárosban.

Nyugodtan mondhatjuk, a sorozat előrehozott döntője ez a párharc, ugyanis a többi párosításban NB I/B-s csapatok játszanak egymással, ugyanis itt alacsonyabb osztályú klubok is indulhatnak, továbbá a légiósok nem léphetnek pályára.

– Nagyon nehéz hét áll mögöttünk, nemcsak a Győr és a Ferencváros elleni bajnoki mérkőzés miatt, hanem Bába Mihály tragikus elvesztése miatt. A Fradi ellen nagyot küzdöttünk szombaton, ha a következő meccseken is így játszunk, akkor jó eredményeket érhetünk el. Remélem, ezt a szellemet visszük magunkkal a keddi találkozóra, és bízom benne, hogy megnyerjük az első felvonást, ami persze nagyon nem ígérkezik könnyűnek – mondta Horváth Gréta.

Ferenczyék a februári bajnokin szoros meccset játszottak
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

S, hogy ez valóban így lesz, azt jelzi, hogy a Mosonma­gyar­óvár a negyedik helyen áll a bajnokságban úgy, hogy a két ponttal előtte álló Siófoknál három mérkőzéssel kevesebbet játszott. Február harmadikán, bajnoki mérkőzésen találkozott egymással a két csapat, amikor a vendég MKC nagy csatában 34–29-re tudta legyőzni a Kohászt. A Magyar Kupából viszont az előző fordulóban mindkét gárda kiesett, így a ligakupa-szereplés értéke jelentősen felértékelődött mindkét fél számára.

A hazai csapatnak az egymás utáni karantén-időszak 20 nap volt, tehát gyakorlatilag ennyi ideje nem fogtak labdát, nem végeztek csapatedzést. Erre először múlt hét pénteken volt lehetőségük. Így pár nap közös munka után következik a Mosonmagyaróvár számára a mai összecsapás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában