Olimpiai bajnok példaképek társaságában

2020.02.03. 21:38

Mindenkinek nagy élmény volt ez az összrégiós döntő

A Dunaferr SE versenyzői, illetve a szakvezetők, edzők számára is nagy élmény volt a szombaton megrendezett Jövő Bajnokai összrégiós döntője a Tüske uszodában. A Magyar Úszó Szövetség hetedik éve zajló elit utánpótlásnevelő programjának csúcseseményén 279 ifjú kiválóság mérte össze tudását.

Gallai Péter

Fotó: Derencsényi István

A közép-dunántúli régió válogatottjában úsztak a Dunaferr SE versenyzői is, amelynek vezetője Bene Vera, a dunaújvárosiak szakosztályvezetője. Innen elvileg nyolcan szerepeltek volna a csapatban, azonban Kovács-Seres Hunor lába a pénteki edzésen megsérült, így nem tudott részt venni az eseményen.

Megadta a módját a szövetség a szervezésnek, a győztesnek az érmek mellé kupa is járt Fotó: MÚSZ

– Az ő kiesése óriási veszteség volt számunkra, hiszen a mell és a gyors számokat hozta volna nekünk. Végül a hetedik helyen végeztünk, de csak kis különbségek voltak a régiós csapatok között. Tőlünk Horváth István, Hromek Dóra, Horváth Hanna, Kenyér Lilla, Szabó Bernadett, Deményi Zsombor és Kurucz Péter vett részt a megmérettetésen, az egész csapat nagyon jól szerepelt és küzdött. Azért azt tudni kell, hogy három hete kezdtük újra a munkát, így nyilván nem most születtek a legjobb időeredmények. Azt viszont kiemelném, az úszás ünnepe volt ez a rendezvény, méltóképpen megadta a szövetség a módját, fantasztikus volt látni a közel háromszáz fiatal tehetséget az egységes felszerelésükben és azt is, ahogyan kiabálva biztatják egymást a medence partjáról. Az pedig, hogy minden régió kapott egy olimpiai bajnok mentort, mi Czene Attilát, már csak hab volt a tortán. Nagyon jó dolgokat mondott a gyerekeknek, akik ezzel az élménnyel is nagyon sok pluszhoz jutottak. Azonban nem csak az úszóknak, nekünk vezetőknek és az edzőknek is nagy élményt jelentett ez az összrégiós döntő – részletezte lapunk kérdésére az eseményt Bene Vera.

Elnöki köszönet

A MÚSZ elnöke, Wladár Sándor megköszönte az edzők elkötelezett munkáját és a szülők rendkívüli áldozatvállalását. Mint mondta, a napi többórás edzések nem csupán a versenyzőknek jelentenek megterhelést, de más szempontokból a családoknak is. Hozzátette: a szülők abban biztosak lehetnek, a lehető legjobb helyen van a gyermekük, mert az úszás bizonyítottan igen sikeres embereket nevel. Megköszönte olimpiai bajnoktársainak – Risztov Éva, Darnyi Tamás, Szabó József, Rózsa Norbert, Czene Attila –, hogy jelenlétükkel, tanácsaikkal segítik a jelen és a jövő kiválóságait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában