Dragon Steel SE

2020.02.06. 08:20

Érmek a nemzetközi és a hazai vizekről egyaránt

Világbajnoki és magyar bajnoki érmekkel zárta az elmúlt időszakot a Dragon Steel Sportegyesület, amely a szokásos éves taggyűlését január végén tartotta meg.

Gróf András

Az egyesület 2009-ben alakult Dunaújvárosban. Az elmúlt tizenegy év alatt a hazai és nemzetközi vizeken is kiemelkedő eredményeket ért el. A mérleg harmincegy világbajnoki, tizennyolc Európa-bajnoki, hatvankét magyar bajnoki, valamint ötvenhárom egyéb érem.

Az egyesület 2009-ben alakult Dunaújvárosban, az elmúlt tizenegy év alatt a hazai és nemzetközi vizeken is kiemelkedő eredményeket ért el
Fotók: Dragon Steel SE

Az elmúlt két év kiemelkedő eseményei: 2018-ban ötvenhét fővel vettek részt a 11. IDF klub legénység világbajnokságon, ahol az U 18 mix csapat szerezte a magyarok első aranyérmét. A fiatalok további ezüst- és két bronzérmet vívtak ki. A senior C csapat negyedik és hatodik helyezést ért el. Ugyanebben az évben a 13. EDBF nemzetek közötti Eb-n négy arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel járultak hozzá a sikerekhez. Tavaly a magyar bajnokságokon a különböző korosztályokban három ezüst- és két bronzérmet vívtak ki. A sevillai klub Eb-n a senior A mix csapat a nagydöntőben 200 méteren hatodik helyezést ért el.

A senior B mix csapat harmadik lett a világbajnokságon

A világbajnokságot Thaiföldön rendezték meg, ahol a senior B mix csapat bronz-, míg a junior csapat mindhárom távon ezüstérmet érdemelt ki teljesítményéért.

Az újvárosiak az idén már túl vannak a százhalombattai medencés magyar bajnokságon, amelyet február első napján rendeztek. Ezen a viadalon egy mix csapattal vettek részt. A csoportból egy győzelemmel nem jutottak tovább. A csapatban a következő versenyzők szerepeltek: Dózsa Bálint, Görög Ferenc, Koszi Ferenc, Körmendi László, Mátéka Zoltán, Rubicsné G. Lívia, Szabó Csilla, Tóth Edit, Tóth Gergely. A következő verseny a váci medencés sárkányhajó-viadal és magyar kupa lesz március 21-én, ahol több kategóriában is tervezik az indulást.

Az U 18-as csapat munkában – fontos az utánpótlás is

Az idei esztendőben a további eseményeken állnak még rajthoz: magyar bajnokságok és fesztiválokon (Baja, Budapest, Fadd-Dombori, Győr, Szeged, Székesfehérvár), klub világbajnokság (Aix-les-Bains, Franciaország), Európa-bajnokság (Kijev, Ukrajna), ír bajnokság (Dublin). A klubhoz kapcsolódó hír, hogy elindult a Dragon Steel SE hivatalos honlapja a dragonsteelse.hu. Ennek célja az, hogy az egyesület mindenki számára elérhető legyen. Számos értékes információ megjelenik az oldalon, a sportággal és a klubbal kapcsolatban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában