verekedésektől sem mentes találkozó

2018.09.17. 22:59

Két nagyobb bunyó és négy dunaújvárosi gól

A Dunaújvárosi Acélbikák ma este az Erste Ligában a Corona Brassó jégkorongcsapatát fogadták.

Agárdy Csaba

Fotó: illusztráció

Egy verekedésektől sem mentes találkozón a DAB 4-1-re nyert.

DAB – Brassó 4-1 (1-0, 3-1, 0-0)

Dunaújváros, 500 néző.

Vezette: Soós, Mizsák, Soltész.

Dunaújvárosi Acélbikák: Sevela – Erdélyi, Jabornik 1 (1), Nagy M., Turtiainen 1, Uski (1) – Franssila, Mestyán, Azari, Iossafov 1, Westerling (1) – Hruby (1), Léránt (1), Saluga, Tóth G., Török – Lencsés, Szabó D., Makovics, Németh P., Pinczés O. 1. Vezetőedző: Antti Karhula.

Corona Brassó: Polc – Carlson, Cescon, Gliga, Lidhammar, Tendler – Bors-Huba, Clarke 1, Mihály Á. (1), Nielsen (1), Tranca – Borisenko, Mihály E., Molnár Zs., Péter, Zsók – Bíró O., Nagy I., Bíró G., Bíró M., Molnár Z. Vezetőedző: Lindqvist Greg Kjell.

Kiállítások: 70, illetve 72 perc

A DAB alaposan belekezdett, nagy iramban, sok ütközéssel indította a mérkőzést, zúgott is a Hajrá DAB! A dunaújvárosiak a vendégek kapusát keményen megmozgatták az első percekben. Az ütközések hevében Jabornik szabálytalan volt, így a 4. percben emberhátrányba kerültek a hazaiak. Azonban nem volt semmi gond, könnyen kivédekezték a Bikák a hátrányt. A kiállítás letelte után Polc kapuja előtt volt egy kis adok-kapok, ahol Mestyán válla megsérült, be is ment az öltözőbe, nem is folytatta a játékot. Egyébként végig feszült hangulatú volt az első harmad, sok volt a dulakodás, kisebb, amolyan erőfitogtató pofonokkal tarkítva. A DAB továbbra is irányította a mérkőzést, de a 10. percben Makovicsot kiállították, így ismét megtört a dunaújvárosiak lendülete, azonban ezúttal sem okozott sok problémát a hátrány kivédekezése. Az feltűnő volt, hogy Polcot és a kapu előterét nagyon védték a brassóiak, nehéz volt a dunaújvárosiaknak a pálya ezen területén tusakodniuk. Ez persze nem véletlen, hiszen az erdélyiek a nyáron három nem a finomkodásaikról híres kanadai védőt szerződtettek, az ugyancsak nem a finomságokról elhíresült brit ligából.A 18. percben azután megszületett a dunaújvárosiak teljesen megérdemelt vezetése, Turtiainen lőtte ki a bal felső sarkot egy gyönyörű támadás végén. A gól után a DAB ismét emberhátrányba került, Török 2+2 percet kapott.

Török kiállítása áthúzódott a második harmadra, de mégis majdnem a DAB szerzett gólt egy hatalmas védelmi hiba után, amit Carlson csak szabálytalanul tudott „helyrehozni”. Tehát, ismét egyenlő volt a létszám, adódott is mindjárt két ziccer a DAB előtt. A 25. percben a fiatal Pinczés Olivér megszerezte első gólját az Erste Ligában, amiben nagy szerepe volt Léránt harcos letámadásának. A dunaújvárosiak sokat voltak emberhátrányban, kétszer kettősben, de egyszer sem tudtak ezzel élni a vendégek. Csak megjegyzésül: a 30. percben már tizennyolc perc kiállítást gyűjtöttek össze az Acélbikák. Ezután azonban a Brassó „percei következtek” a büntetőpadon, háromszor is előnybe került a DAB. A kiállítások miatt igazán folyamatos játék nem alakulhatott ki, de valószínű, ez a dunaújvárosi drukkereket különösebben nem zavarta, mert csapatuk 4-1-es előnnyel mehetett a szünetre. Azt azért érdemes megemlíteni, hogy a DAB hátvédje, Jabornik már a negyedik gólját szerezte ebben a szezonban, és ha azt nézzük, hogy ez volt csapata negyedik mérkőzése, ez a statisztika több mint jónak mondható.

A befejező játékrész azután úgy kezdődött, mintha addig mi sem történt volna: hat percig játékmegszakítás sem volt, ekkor Carlson-t kiállították, majd elszabadult a pokol. Előbb Clarke és Hruby verekedett össze, majd Léránt és Carlson. Mindkettőjüket végleges kiállítással díjazták a játékvezetők. (Bár a négy bíró hősiesen próbálta lefogni a játékosokat, így ők talán többet kaptak, mint a hokisok.) Az utolsó percek azután különösebb esemény nélkül folytak le, a DAB megőrizte előnyét, és 4-1-re nyert.

További eredmények: Gyergyói HK – HSC Csíkszereda 3-6 (1-2, 0-2, 2-2), Hokiklub Budapest – Schiller Vasas 1-2 (1-1, 0-0, 0-0, 0-1).

A DAB legközelebb pénteken játszik, amikor a Ferencváros vendége lesz (18 óra).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában