Vízilabda

2018.01.16. 20:44

Jelenleg Európa legjobbjával, az orosz Kirisivel készül a DUE-Maarks csapata

Hétfőn este magyar bajnoki találkozón az Egerrel meccselt, kedden pedig már Európa legjobb kollektívájával, az orosz Kirisivel edzett női pólócsapatunk, amely már a barcelonai Euroliga-csoportkörre gyúr.

Szabó Szabolcs

Gurisatti Gréta az oroszok elleni edzőmeccsen is remek formát mutatott

Fotó: Zsedrovits Enikő

Helyzetjelentésünket, kezdjük az Eger elleni találka még esedékes értékelésével. A hevesiek szakvezetője, a háromszoros olimpiai bajnok klasszis Biros Péter a mérkőzést követő sajtótájékoztatón tömören foglalta össze a látottakat:

- Nem játszottunk jól, sőt egyáltalán nem csináltuk azt a medencében, amit megbeszéltünk. Az vitán felül áll, hogy a Dunaújváros más szintet képvisel, mint a jelenlegi Eger, de ennél azért jóval többet vártam a lányoktól. Mindez természetesen semmit nem von le a hazaiak érdemeiből. Sok sikert kívánunk a dunaújvárosiaknak a folytatásra – zárta mondandóját az egri mester.

A DUE-Maarks vízilabda csapata az orosz, Euroliga címvédő Kirisivel játszott felkészülési mérkőzést kedd este az uszodában. Képünkön fehér sapkában Szilágyi Dorottya, a hazaiak játékosa, aki ezúttal is hasznosan játszott
Fotós: Zsedrovits Enikő

Az újvárosi játékosok részéről Ziegler Diána nyilatkozott a sajtó képviselőinek, aki elárulta: – Egy új védekezési szisztémát gyakoroltunk ezen a találkozón, remélhetően működni fog Barcelonában is, mert illeszkedik csapatunk karakteréhez.

Hogy pontosan miben is áll ez a csodafegyver, arról Mihók Attila beszélt lapunknak: – Hosszabb ideje gyakorlunk egy új védekezési formációt, amelyet először a japánok hoztak be a vízilabda nemzetközi világába. Nem egy egyszerű szisztéma, ám egy hatékony, dinamikus és pontos támadójátékkal működőképes lehet. E taktikával nyerhető egy komoly rivális elleni mérkőzés például 17-13-ra, de, nagyon nehéz vele alacsony gólszámon tartani az aktuális ellenfelet. Nem titok, a hét végi Euroliga csoportkörben ezzel is szeretnénk meglepni soros ellenfeleinket, akik talán kevésbé készülnek erre a védekezési formációra. Meglátjuk. Roppant erős és jól felkészített csapatok várnak ránk, amelyek képesek gyorsan változtatni a taktikájukon, de éppen azért gyakorlunk hosszú ideje, hogy komoly kihívás elé állítsuk a játékosaikat – zárta magyarázatát az újvárosi tréner.

Gurisatti Gréta az oroszok elleni edzőmeccsen is remek formát mutatott
Fotós: Zsedrovits Enikő

Mihók Attila tegnap este tovább csiszolhatta „japán” elképzeléseit csapata játékában, hiszen a jelenleg elérhető legjobb edzőpartner érkezett a Fabó Éva Sportuszodába: az orosz bajnok, Euroliga címvédő Kinef Kirisi gárdája, amely szintén nemzetközi találkozóra készül, hiszen az orosz hölgyek Budapesten játszanak majd a továbbjutásért. Ellenfelük lesz a G jelzésű csoportban: a két magyar csapat a BVSC és az Újpest, valamint az előző fordulóban éppen a dunaújvárosiaktól vereséget szenvedő görög NC Vouliagmeni.

Emlékeztetőül: a DUE Maarks a Barcelonában rendezett H csoportban érdekelt, ahol sorrendben a két spanyol gárda ellen, a Sabadell és a házigazda St. Andreu Barcelona, majd pedig a holland Utrecht ellen szállnak vízbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában