Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics

2018.01.14. 20:44

Fölényes sikerrel kezdték az esztendőt a dunaújvárosi vízilabdás lányok

Papírforma győzelmet aratott szombaton idei első bajnokiján a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics női vízilabda-együttese.

Gallai Péter

Vályi Vandáék könnyű sikert arattak

Fotó: Zsedrovits Enikő

Mihók Attila csapata már elég korán elkezdte, illetve folytatta a felkészülést az előttük álló feladatokra. A franciaországi edzőtábor után először Tatabányán kellett tétmeccset játszaniuk Szilágyi Dorottyáéknak. A szombati bajnokiról Kiss Alexandra kapus hiányzott, aki Lille-ből betegen érkezett haza, ezért a múlt héten ki kellett hagynia az edzéseket, csak pénteken tudott visszakapcsolódni a közös munkába. Természetesen nélküle sem okozhatott gondot az alsóházi együttes legyőzése.

Tatabánya – DUE-Maarks Graphics

5-20 (2-4, 0-5, 1-6, 2-5)

Tatabánya: Zirighné Sós I. – Szellák 2, Jenei, Bicskei 1, Tátrai, Ritz, Ádám 1. Csere: Zantleitner, Schatz, Balogh, Petik 1, Keresztes. Vezetőedző: Zantleitner Krisztina.

DUE-Maarks: Aarts – Szilágyi 4, Gurisatti 5, Horváth 3, Vályi V. 1, Garda 3, Mchunu 1. Csere: Lara Luka 2, Mahieu, Huszti, Ziegler, Brezovszki, Vályi F. 1, Sajben V.

Vályi Vandáék könnyű sikert arattak
Fotós: Zsedrovits Enikő

Három dunaújvárosi találattal indult a mérkőzés, ami után Szellák tudott szépíteni. Gurisatti újabb találata után még Petik volt eredményes a negyedben, ám ez volt a legszűkebb távolság a mérkőzésen. A második felvonásban már a dunaújvárosiak akarata szerint történt minden, zsinórban lőtték a gólokat, a védelem tökéletesen működött, így a harmadik negyed közepén már tíz gól volt az előny (2-12). A hátralévő időben már semmi izgalomra okot adó esemény nem történt, fölényes DUE-Maarsk siker született.

A forduló további eredményei: BVSC – FTC 11-6, Honvéd – Szentes 6-21, UVSE – UVSE Margitsziget 22-4, Eger – Szeged 12-9.

A dunaújvárosiak legközelebb hétfőn 19 órától hazai medencében az Egert fogadják, utána már az Euroliga második csoportkörére készülnek, amit péntektől vasárnapig Barcelonában lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában