Erődemonstráció

2018.01.15. 21:31

Hétfőn este látványos pólót mutatott be a Mihók-csapat az Eger bánatára

Hétfőn este az egri hölgyek ellen csobbanhattak vízbe pólós lányaink az újabb bajnoki pontok reményében.

Szabó Szabolcs

A csapatkapitány, Garda Krisztina két gólt lőtt

Fotó: Ady Géza

A meccset látványos pólóbemutatóval hozták Mihók Attila tanítványai.

A hét végi komoly nemzetközi erőpróbához híven, már szinte élesre állítva szállt medencébe a DUE-Maarks női pólócsapatunk, amely a Fabó Éva Sportuszodában fogadta az Eger csapatát, amelynek kispadján ott volt a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter és az újvárosi klasszis Szilányi Dorka édesapja, Szilágyi Péter tréner is.

A találkozó már előzetesen sem okozott volna heves gyomorgörcsöket a sportfogadóknak, hiszen az idényben már többször meccseltek a felek, az újvárosi fölény pedig rendre tetemesnek bizonyult.

Nem volt ez másként ezen a hétfő estén sem, talán azon tűnődhettek el a békésen szemlélődő szurkolók, hogy az Eger meglehetősen tompának bizonyult a négy negyed során. Az egyetemisták azonban pörögtek, és tetszetős gólókkal, látványos kombinációkkal szórakoztatták híveiket. Az első játékrész végén 5-1, a második lefújásakor 11-2, a harmadik negyed zárásakor pedig 16-3-as eredményt mutatott a villanytábla.

A csapatkapitány, Garda Krisztina két gólt lőtt
Fotós: Ady Géza

Az újvárosiak részéről leginkább a kulcsemberek voltak elemükben, eredményes lővőpróbát tartottak a hevesiek legnagyobb bánatára.

Az utolsó játékrészben egy kicsit engedtek a szorításból Szilágyiék, ám így is sima győzelmet aratott csapatunk (21-8). A lányokra ennél jóval izmosabb feladatok várnak majd a folytatásban.

Mihók Attila, a dunaújvárosiak szakvezetője így értékelt a találkozót követően:

- Köszönöm az Eger sportszerű hozzáállását, hogy lejátszhattuk ma ezt a meccset. Az első három játékrész úgy alakult, ahogy terveztük, a negyedik negyedet leszámítva összességében jól játszottunk, az Euroliga-találkozókra nézve pozitív, hogy működni látszik az új védekezési szisztémánk, amelyet ott igazán éles meccseken akarunk alkalmazni.

A meccs utáni sajtótájékoztatón Biros Péter (b) mellett Mihók Attila – utóbbi lehetett elégedett
Fotós: Ady Géza

A csapat mától pedig már teljes gőzzel az Euroliga második csoportkörére készül, amelyet péntektől vasárnapig rendeznek meg Barcelonában. Lányainknak a spanyol AstralPool CN Sabadell és St. Andreu Barcelona mellett a holland Utrecht lesz az ellenfele.

Erre a csapat a lehető legkomolyabb ellenféllel, az Európa trónján ülő, 2017-es Euroliga és Szuperkupa-győztes orosz Kinef Kirishivel – akik az Újpest által rendezett budapesti csoportban szerepelnek majd – készül Dunaújvárosban keddtől.

JEGYZŐKÖNYV

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk – Eger 21-8 (5-1, 6-1, 5-1, 5-5)

Dunaújváros 200 néző. Vezette: Csanádi, Veilandics.

DUE-Maarsk: Aarts – Szilágyi 5, Horváth 2, Gurisatti 4, Ziegler, Garda 2, Mchunu 2. Csere: Kiss (kapus), Mahieu 1, Sajben N., Lara Luka 1, Vályi V. 3, Brezovszki 1, Vályi F. Vezetőedző: Mihók Attila.

Eger: Horváth – Molnár, Ráski 1, Miklós, Tóth, Games 1, Somhegyi 4. Csere: Kékesi, Kocsis 2, Libercz, Szűcs, Katona, Szilágyi, Aranyi. Vezetőedző: Biros Péter.

Gól emberelőnyből: 4/8, illetve 2/9.

Gól ötméteresből: 2/3, illetve 3/3.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában