Héger Ádám Emléktorna

2017.11.06. 17:45

Focival emlékeztek a két fiatalon elhunyt labdarúgóra

November elsején két, tragikus körülmények között elhunyt két egykori fiatal labdarúgóra emlékeztek a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség által szervezett kispályás tornákkal a Dunaújváros Sportcsarnokban.

Gróf András

f

A reggel nyolc órakor kezdődő, tizenkét csapatos Héger Ádám emléktornán, mint utólag kiderült a nyitó mérkőzést ugyanaz a két csapat játszotta, minta döntőt. Ráadásul a Siker Ablak GSV – Fejó Therm Kft. összecsapáson mindkétszer az előbbi nyert 1-0-ra. A lányoknál a két favorit, a Baracs SE és az Ikarus-Maroshegy kétszer találkozott egymással. A baracsi lányok mindkét találkozót megnyerték. Az első meccset Bozsik Brigitta bombagóljával, amíg a második mérkőzést Zumbulisz Martina szemfüles találatával tudták megnyerni, és ez elég is volt a torna megnyeréséhez. A labda tizenhárom órakor egy rövid időre megpihent: ugyanis a csapatok és a hozzátartozók az aulában kialakított emlékhelyen gyertyát gyújtva is megemlékeztek Ádám Anitáról és Héger Ádámról.

A férfi győztes Siker Ablak GSC csapatvezetője, Pap István csapatvezető elégedetten értékelte a tornát.

- Egy hosszú, de tartalmas és élvezetes napon vagyunk túl. Minden kispályás kupát szeretünk, de van köztük, amit kiemelten kezelünk. Ebbe a kategóriába tartozik ez az emléktorna. Sajnos szomorú apropóból kelt életre, de méltó emléket állít Ádámnak, akinek élete volt a futball. Büszke vagyok a csapatomra, és nem csak azért, mert immár harmadik alkalommal sikerült megnyernünk ezt a tornát kemény ellenfelekkel szemben, hanem mert megint jó hangulatban, a másikat biztatva egy hangos szó nélkül telt a nap.

Ádám Anitára és Héger Ádámra, a tragikusan fiatalon elhunyt sportolókra emlékeztek a tornán Fotók: Ady Géza

A baracsi Bozsik Brigitta az első hely mellett a gólkirálynői címet is megszerezte.

- Nagyon örülünk neki, hogy immár negyedik alkalommal megrendezték ezt a torna. Nagyon szép hagyomány, ami méltó emléket állít Anitának. Reméljük a jövőben még több női csapat vesz majd részt ezen az eseményen. Külön öröm számunkra, hogy az idei tornát nagy küzdelem során sikerült megnyernünk és gólkirálynőt is a mi csapatunk adta.

Az V. Héger Ádám Emléktorna végeredménye: 1. Siker Ablak GSV, 2. FejóTherm Kft., 3. SZP-Asztalos. Különdíjasok: Nagy Márk (FejóTherm Kft.) legjobb játékos, Katona Milán (SZP-Asztalos) legjobbkapus, Ivacs Gábor (Siker Ablak GSV) gólkirály három találattal.IV. Ádám Anita Emléktorna végeredménye: 1. Baracs SE, 2. Ikarus-Maroshegy, 3. Holler UFC. Különdíjasok: Süveges Adrienn (Ikarus-Maroshegy) legjobb játékos, Renyák Anita (Ikarus-Maroshegy) legjobb kapus, Bozsik Brigitta (Baracs SE) gólkirálynő tizenegy találattal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában