Muzsika és sütemény

2024.01.04. 11:00

Rock and roll cukrászdává alakítják egy minikoncert erejéig

Az újévet köszönti az évad hatodik mini koncertje 2024. január 5-én, pénteken 18 órakor a Vasmű úti Jakó cukrászdában, Rajnai Gábor és barátai rock cukrászdává alakítják a helyiséget. Négyen alkotják a teljes formációt, ám most helyszűke miatt csak hárman lépnek fel, jelesül: Rajnai Gábor, Rajnai István és Szabó József.

Balla Tibor

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A zenekar 2021-es reaktiválása óta több formációban, több néven, több helyen léptek fel, többek között a Munkásművelődési Központban is. Zenei múltjuk nagyon régre, a 70-es évek ifi klubjaihoz nyúlik vissza. Az autodidakta Rajnai testvérek helyben és a Duna túlpartján is rendszeresen koncerteztek egy tánczenekarral, külhoni és hazai popzenét közvetítve. Majd évtizedekre magánzóvá váltak a pár évvel ezelőtti újraindulásig. Szabó Józsefet pengetni tanította például Kővári János és az Apostolos Baranski László is. Csak pár évet hagyott ki 1995 óta, sok zenekarban, vendéglátós felállásban játszott helyben és a fővárosban az Orkántól a Sunrecods-on át a Luxemburg rádió zenekarokig. Kedvenc terepük a 60-70-80-as évek magyar pop-rock és rock and roll slágerei között van. Olyanokkal, mint az Illés, az Omega, az LGT, a Hungária, a Generál, a Tolcsvay számok, illetve táncdalok feldolgozásai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában